Alertă meteo de ploi, ninsori și intensificări ale vântului, începând din această după-amiază și până sâmbătă dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori la munte și intensificări ale vântului, valabilă în toată țara, începând de joi, ora 16.00 și până sâmbătă, la ora 09.00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, vor fi precipitații mai ales în regiunile nordice, estice și centrale, precum și la munte, unde se vor cumula cantități de 15…20 l/mp și izolat 25 l/mp.

Vor fi ploi, mai ales averse și se vor semnala descărcări electrice, iar în Maramureș și Transilvania, începând cu dimineața zilei de vineri (7 aprilie), temporar, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.

În zona montană vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, mai ales la altitudini de peste 1 500 m, iar vântul va avea intensificări cu viteze de peste 70…80 km/h, viscolind și spulberând zăpada, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură.

Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu rafale de până la 50…60 km/h.

ANM mai precizează că în cursul nopților de vineri spre sâmbătă (7/8 aprilie) şi sâmbătă spre duminică (8/9 aprilie) se va produce brumă local în Maramureș, Transilvania, Oltenia, nordul Munteniei şi pe arii restrânse în rest. (Irina Lițu)