Ordinea și siguranța de Florii va fi asigurată în județul Suceava de peste 300 de poliţişti suceveni. Efective sporite de polițiști vor asigura fluidizarea traficului rutier


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a anunțat, vineri, că în periaoda Sărbătorii de Florii vor fi angrenați în acțiuni de asigurare a ordinii și siguranței publice efective sporite de polițiști.

Având în vedere  fluxul sporit de persoane ce se va înregistra în locurile publice în perioada următoare ca urmare a evenimentelor religiose ce vor fi celebrate, poliţiştii suceveni vor acţiona cu efective sporite pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul tuturor localităţilor, precum şi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, a precizat Poliția Județeană Suceava menționând că efective sporite de poliţişti rutieri vor acţiona pe drumurile publice pentru asigurarea fluidităţii traficului dar şi pentru organizarea unor activităţi specifice asociate evenimentelor cultural – religioase.

Astfel, în perioada 07-09 aprilie  când în localităţi din județul Suceava vor avea loc manifestări religioase şi culturale, cu ocazia sărbătorilor religioase ortodoxe  de Florii vor acţiona zilnic peste 300 de poliţişti cu 229  mijloace auto.

Pentru menţinerea climatului de siguranţă publică vor acţiona zilnic 200 de poliţişti de ordine publică, iar pentru siguranţa rutieră vor acţiona 50 de poliţişti cu 26 de autospeciale de poliţie.

De asemenea,  vor acţiona ofiţeri şi agenţi de investigaţii criminale, precum şi echipele de intervenţie ale Serviciului de Acţiuni Speciale.

Zilnic, pe drumurile publice  vor acţiona 12 autospeciale de poliţie rutieră cu aparate radar, poliţiştii rutieri fiind prezenţi pe drumurile judeţene, naţionale şi europene pentru a se asigura că sucevenii şi turiştii pot petrece în siguranţă sărbătorile şi beneficiază de o călătorie fără evenimente rutiere, se arată în comunicatul Poliției Județene Suceava. (N.B.)


Intră acum și în grupul de