„Bucataria este gaura neagra a spitalului”


Intră acum și în grupul de

Directorul interimar al Spitalului Judetean Suceava, Doina Elena Ganea a afirmat miercuri, în cadrul unei conferinte de presa, ca bucataria unitatii este „gaura neagra a spitalului”, si a adaugat ca este „foarte paguboasa”. „Hrana pacientilor este foarte îmbunatatita si se tine cont de sugestiile medicului nutritionist. Pentru respectarea gramajului am pus paznic. Avem o asistenta de la o gradinita care supravegheaza totul. Situatia este tensionata. Toata lumea de acolo e nemultumita si vrea sa plece ca nu le convine”, a declarat Doina Elena Ganea, care a mai precizat ca, nici în viitor bucataresele nu vor scapa de supraveghere, mai mult chiar, în viitorul apropiat se vor instala camere de securizare.

„Bucataria este gaura neagra a spitalului. Este foarte paguboasa. Regret ca nu a existat posibilitatea de externalizare a acestui serviciu. Cea cu restaurantul Gloria, de unde s-a adus mâncarea cât bucataria spitalului a fost în reabilitare, a fost doar o situatie de provizorat. Nu avem firme avizate de ASP care sa faca catering”, a mai adaugat seful spitalului sucevean.

Si pentru ca hrana este buna si îndestulatoare, Doina Elena Ganea face apel ca apartinatorii sa nu mai aduca mâncare pacientilor, pentru ca se strica si este aruncata, deseurile constituind o alta problema cu care se confrunta spitalul.

„Avem o mare problema cu deseurile. S-a ajuns sa se cheltuie foarte mult pentru incinerarea deseurilor periculoase, dar în mod special, platim foarte mult pe deseurile menajere”, a mentionat seful spitalului judetean, care a mai precizat ca deseurile trebuie ambalate si cântarite, întrucât sunt platite la kilogram. „Conform normelor europene, nici nu este voie sa se primeasca mâncare din afara. Pot aparea tot felul de probleme, chiar si toxiinfectii si atunci cine e de vina?”, a spus Doina Elena Ganea.

Aceasta a adaugat ca în curând urmeaza a avea loc si licitatia pentru deseurile din carton si PET-uri, acestea constituind o alta problema.     


Intră acum și în grupul de