Acasă Actualitate Festivalul Ouălor Încodeiate de la Moldovița, organizat împreună cu artistul în încondeierea...

Festivalul Ouălor Încodeiate de la Moldovița, organizat împreună cu artistul în încondeierea ouălor Lucia Condrea


Intră acum și în grupul de

Festivalul Ouălor Încondeiate de la Moldovița, manifestare pre-pascală de promovare a unui meșteșug din Bucovina  s-a desfășurat, duminică, fiind  organizat de Consiliul Județean Suceava împreună cu artistul în încondeierea ouălor, Lucia Condrea.

Festivalul Ouălor Încondeiate de la Moldovița este o  manifestare de promovare a unuia dintre cele mai răspândite şi cunoscute meșteșuguri din Bucovina, încondeierea ouălor.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina, în parteneriat cu Primăria Moldovița și Muzeul Ouălor Încondeiate Lucia Condrea.

„Prin astfel de acțiuni, incluse în proiectul Paștele în Bucovina, ne propunem păstrarea și valorificarea tradițiilor, stimularea meșterilor populari în producerea și valorificarea obiectelor meșteșugărești autentice”, menționează CJ Suceava într-un comunicat.



Având ca zi de desfășurare Duminica Floriilor, festivalul tinde să ocupe un loc important între manifestările tradiționale pre-pascale din Bucovina şi din ţară, precizează sursa citată.(N.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version