Inundatii in localitatile Udesti si Lunca


Intră acum și în grupul de

În urma ploilor înregistrate în judetul Suceava, marti si miercuri, pompierii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava au intervenit în doua localitati sucevene pentru evacuarea apei. Miercuri, la ora 02:00, Detasamentul de pompieri Suceava împreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Udesti, au intervenit cu o autospeciala pentru decolmatarea unui podet care bloca scurgerea apei din pârâul Cânepiste, din localitatea Udesti.

Potrivit ISU Suceava, la sosirea garzii de interventie era inundat drumul judetean DJ 208 A pe o portiune de aproximativ 20 metri, datorita precipitatiilor cazute si colmatarii podetului ce traverseaza pârâul Cânepiste, existând pericolul de inundare a unei gospodarii aflata în apropiere.

Interventia a fost încheiata la ora 03.00, fiind decolmatat podetul cu mijloace specifice si s-a directionat apa spre cursul normal.

În jurul orei 15:30, pompierii au intervenit în localitatea Lunca din comuna suceveana Zamostea, unde s-a revarsat pârâul Baraca, fiind inundat un drum comunal si pajisti. 


Intră acum și în grupul de