Neconcordantele din legea privind migratia politica a alesilor locali, tema pentru juristii Prefecturii


Intră acum și în grupul de

Dupa ce la începutul saptamânii, PNL Suceava a cerut Prefecturii sa adopte masurile prevazute în legislatia privind migratia politica a alesilor locali, cu referire directa la primarul Sucevei Ion Lungu, ales pe listele liberalilor dar, care si-a înscris o noua candidatura pe lista PD-L, juristii Prefecturii lucreaza la corelarea textelor de lege privind migratia politica a alesilor locali si textele privind neconstitutionalitatea unor articole de lege, pentru a se stabili solutiile legale în cazul primarilor care candideaza din partea altor partide.

Prefectul de Suceava, Alexandru Baisanu a spus într-o conferinta de presa, ca legislatia privind stoparea migratiei alesilor locali este în vigoare din 2006 si trebuie aplicata si a declarat ca aceasta legislatie nu se refera la un anumit primar, ci este aplicabila, în mod egal, pentru toti alesii locali.

În opinia prefectului Baisanu, toti primarii care si-au depus candidaturile fiind membri ai altor partide decât cele din care faceau parte la aparitia legislatiei privind stoparea migratiei politice a alesilor locali, trebuie sa faca dovada ca nu au încalcat prevederile legale.

Legislatia privind interzicerea migratiei politice a alesilor locali, prevede ca un primar îsi pierde functia daca adera la un alt partid.

Ion Lungu a declarat marti, ca functia de primar al Sucevei se câstiga doar prin votul sucevenilor si nu „la masa verde”, prin tertipuri ale legii.  

PNL Suceava asteapta un raspuns de la Prefectura Suceava în urma solicitarii facute de organizatie, considerând ca este vorba despre o problema de moralitate, iar alegatorii ar trebui sa sanctioneze migratia politica.

„Vreau sa vad daca aceasta lege poate functiona”, a afirmat miercuri, purtatorul de cuvânt al PNL Suceava, Mihai Aurel Steiciuc, care a adaugat ca în ultimii ani au fost adoptate solutii diferite în cazuri în care alesii locali au parasit partidele pe listele carora au candidat.


Intră acum și în grupul de