Ambasadorul Federatiei Ruse vrea echilibrarea balantei comerciale intre spatiul romanesc si cel rusesc


Intră acum și în grupul de

Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, Alexander Churilin si prefectul de Suceava, Alexandru Baisanu, au avut miercuri o întrevedere în cadrul careia oaspetele a spus ca volumul total al schimburilor de marfuri între România si Federatia Rusa a fost în ultimul an de cinci miliarde de dolari, iar investitorii rusi au efectuat investitii de 1,5 miliarde de dolari în România, aratând însa ca din partea Rusiei se livreaza mult mai multe produse si exista un dezechilibru comercial, de aceea ar trebui prezentate celor doua Guverne propuneri în vederea echilibrarii balantei comerciale. Diplomatul rus a mai mentionat ca, de asemenea, ar putea fi dezvoltate relatii directe între regiuni rusesti si regiuni din România.

În opinia acestuia, ar trebui refacute colaborarile dintre institutii de învatamânt superior din România si Federatia Rusa, sa fie reluata învatarea limbii ruse în România si s-a pronuntat pentru mai multe colaborari în domeniul cultural, al schimburilor de tineri, dar si în domeniul turismului.

La rândul sau, prefectul de Suceava, Alexandru Baisanu, a spus ca în ceea ce priveste relatiile economice, va trebui sa fie conceput, în comun, un plan care sa fie dus la îndeplinire si care sa presupuna si stabilirea unor relatii economice dintre Suceava si o regiune rusa, aratând ca întarirea relatiilor economice este un factor benefic.

Cât priveste reluarea învatarii limbii ruse în România, prefectul de Suceava spune ca este un lucru benefic, dar, în aceeasi masura, îsi doreste ca si limba româna sa fie promovata în spatiul rus. 


Intră acum și în grupul de