FOTBAL Liga Campionilor : Remiza in semifinala englezeasca


Intră acum și în grupul de

FC Liverpool – Chelsea Londra 1 – 1

Poti sa fii fan Steaua, Dinamo, CFR, Rapid sau orice alta echipa româneasca, dar este imposibil sa nu recunosti distanta dintre preferatii tai si cei care joaca în „fotbalul mare”. Cam asa s-ar putea rezuma ziua de marti. Dupa un meci Steaua – Poli Timisoara frumos pentru liga lui Mitica, iubitorii sportului rege au avut parte de un adevarat regal fotbalistic. Pe “Anfield”, s-au întâlnit Liverpool si Chelsea, în semifinala englezeasca a Champions League.

A rezultat un meci al marilor orgolii, al disperarii lui Avram Grant de a dovedi ca merita postul de antrenor al unei echipe la care banii pentru achizitii par nelimitati. Nu am vazut genii absolute în prima semifinala a Champions League, dar am remarcat jucatori care muncesc enorm pentru banii încasati. Si care gresesc omeneste. Cu un Didier Drogba incapabil sa îsi regaseasca ritmul, cu un Frank Lampard marcat de problemele de sanatate ale mamei sale si un Petr Cech înca nerefacut, Chelsea a luptat sa înscrie pe citadela „cormoranilor”. Dar debutul întâlnirii a aratat un Liverpool determinat sa câstige. În minutul 13, Kuyt ajunge singur cu Cech, însa nu reuseste sa se descurce. Nici Torres, care repeta experienta patru minute mai târziu. Tot spaniolul este aproape de deschiderea scorului, în minutul 31, dar Cech este atent din nou si intervine precis. Si totusi scorul avea sa se modifice pâna la sfârsitul primei reprize. În minutul 43, Dirk Kuyt profita de greseala lui Mascherano si de ezitarea echipei adverse si nu îl poate ierta pe portarul advers. Liverpool intra cu avantaj la vestiare.

Normal, gazdele ies de la vestiare determinate sa încheie conturile. Si, în timp ce Skrtel îl anihila pe Drogba, echipa lui încerca marirea avantajului. A fost aproape Ryan Babel, dar a gresit cu putin tinta. Era minutul 60, iar ocazia se putea razbuna la una dintre putinele scapari ale ivorianului atât de strâns supravegheat. Numai ca Drogba nimereste plasa laterala în minutul 68. Dar cea mai mare ocazie a reprizei secunde face parte tot din arsenalul lui Liverpool. Steven Gerrard expediaza un voleu fix la vinclu, însa Cech are noroc. Portarul lui Chelsea îsi salveaza echipa si în ultimul minut al prelungirilor, respingând providential în fata lui Fernando Torres, care a sutat din coltul careului mic. Iar bomba explodeaza câteva secunde mai târziu: veteranul Riise înscrie în proprie poarta la o centrare ce se îndrepta spre Anelka. 1-1 scorul final în partida Liverpool – Chelsea. Un meci superb, o calificare care în continuare se disputa. Pe “Stamford Bridge” va fi rândul celor de la Chelsea sa îsi apere golul marcat în deplasare. Fanii “cormoranilor” nu îi vor mai purta spre victorie. Dar, orice s-ar întâmpla la Londra, Liverpool stie ca poate conta clar pe sustinatorii sai. Cei prezenti pe stadion, cei din toata lumea. Cei care i-au ramas alaturi mereu si care, din generatie în generatie, si-au transmis frumosul imn „You’ll Never Walk Alone”. Mai ales acum, când echipa lor favorita este zguduita de razboiul civil dintre actionarii americani, cântecul ramâne. Si nimeni nu îl va înjura pe Riise pentru greseala facuta. De partea cealalta sunt banii. Uneori, ei sunt cei care înving. Daca saptamâna viitoare va fi la fel, vom afla. Acum ramânem cu satisfactia ca am vazut o partida în care arbitrul austriac Konrad Plautz a fost nevoit sa arate un singur cartonas galben, lui John Terry, în minutele de prelungire. În rest, a fost spectacol.

Au evoluat formatiile:

Liverpool: Reina – Arbeloa, Skrtel, Carragher, Fabio Aurelio (Riise, 62) – Mascherano, Alonso – Kuyt, Gerrard, Babel (Benayoun, 76) – Torres. Antrenor: Rafael Benitez.

Chelsea: Cech – Ferreira, Carvalho, Terry, A.Cole – J.Cole (Kalou, 63), Ballack (Anelka, 86), Makelele, Lampard, Malouda – Drogba. Antrenor: Avram Grant.


Intră acum și în grupul de