FOTBAL liga I : Poli Timisoara impiedica Steaua in cursa pentru titlu


Intră acum și în grupul de

Steaua Bucuresti – Poli Timisoara 1 – 1

Steaua nu are voie sa faca vreun pas gresit. Aceste cuvinte se aflau pe buzele tuturor suporterilor echipei ros-albastre înainte de meciul din Ghencea, cu Poli Timisoara. Si, pe buna dreptate, putini dintre ei credeau ca asa ceva este posibil. Si, totusi, realitatea din teren a contrazis estimarile dinaintea meciului.

Timisorenii veneau cu orgoliul grav ranit, dupa umilinta administrata de Universitatea Craiova chiar pe Stadionul “Dan Paltinisanu”. A fost un 3-1 dureros ca un cutit înfipt în spatele gruparii cu pretentii europene. Si singura solutie pentru pansarea acestei plagi era un rezultat bun în fata Stelei. Chiar daca autocarul lor a ajuns cu peripetii la stadion cu numai 45 de minute înainte de începerea partidei.

De partea cealalta, echipa patronata de Gigi Becali avea un moral de fier. Conducea cu doua puncte în fata principalei contracandidate la titlu, CFR Cluj, si juca acasa. În plus, dupa înfrângerea din prima etapa a minireturului de la Iasi, parasise mereu terenul cu fruntea sus. O serie impresionanta de zece victorii consecutive! 

Se anunta, asadar, un meci interesant, chiar daca pariurile pe pierderea vreunui punct de catre gazde pareau hazardate. Marea umbra era totusi înfrângerea suferita de bucuresteni la Timisoara, în tur, 2-0 pentru Poli, prin golurile înscrise de Rusici si de Mansour. Dar nu exista doua meciuri la fel. Ostilitatile din Ghencea pareau sa le dea dreptate celor multi. Steaua are prima ocazie în minutul 5, când golul înscris de Plesan, gasit de Banel Nicolita în doi metri, a fost anulat pe motiv de ofsaid. În minutul 8 vine si replica oaspetilor. Trage Vrsic, apara Zapata. În minutul 28 îsi arata coltii si Neaga, dar sutul lui din afara careului este respins de Pantilimon. Prima repriza se va încheia cu tabela neschimbata.  

Dupa pauza, Steaua începe în forta. Si, în minutul 49, Mendoza executa impecabil un corner, Goian se înalta, iar capul sau trimite cu sete mingea în plasa oaspetilor. Era 1-0 pentru Steaua si se profila o noua victorie. Vali Badea are ocazia sa îsi detaseze echipa, dar Pantilimon respinge sutul expediat de el în minutul 59. Si, surpriza! La primul sut pe poarta al timisorenilor, tabela se schimba. Ganea, proaspat intrat în joc, îl deschide pe Karamian, el intra în unghi, se complica, prinde mingea cu un superb efort chiar pe linia de fund si paseaza în centrul careului. Acolo este Gigel Bucur, incredibil de liber. Jucatorul lui Poli nu greseste tinta. 1-1. Jocul se schimba. În minutul 79, Poli putea prelua conducerea. Karamian patrunde, centreaza în fata portii pentru Gigel Bucur, dar Nesu reuseste sa respinga în corner cu vârful bocancului. Golul era ca si facut!

Final de partida. Steaua – Poli Timisoara 1-1. Un rezultat care complica lucrurile în clasament. Un sezon de foc în care orice este posibil.

Steaua: Zapata – P. Marin (Badea, 46), Goian, Ghionea, Nesu – Radoi, Plesan (D. Moreno, 77) – Nicolita, Mendoza (Lovin, 70), Neaga – P. Moreno. Antrenor: Marius Lacatus.

Poli Timisoara: Pantilimon – Badoi, Luchin, Brezinsky, Milhazes – Martinez (Abiodun, 80), Vrsic (Ganea, 62), Srhoj, Art. Karamian (Arm. Karamian, 83) – Bucur, Rusic. Antrenor: Dusan Uhrin.

Pandurii Tg. Jiu – UTA Arad 2 – 1

UTA a pierdut marti, în deplasare, meciul cu Pandurii Tg. Jiu, scor 1-2, si a retrogradat astfel, matematic, în Liga a II-a, întrucât diferenta fata de primul loc care permite ramânerea în Liga I este de 11 puncte si mai sunt doar trei etape de disputat.

În minutul 14, Vasilache a primit o pasa pe partea dreapta, a patruns în careu si i-a pasat lui Arrieta, care a reluat de la circa patru metri în poarta lui Mârne, deschizând scorul. Pandurii si-au dublat avantajul în minutul 63, când Florin Popete a fost angajat la marginea careului de 16 metri, a driblat doi aradeni si a trimis un sut la vinclu, la care Mârne nu a putut sa intervina. În minutul 77, Florin Hidisan a înscris cu un sut superb dintr-o lovitura libera de la circa 20 de metri, stabilind scorul final al întâlnirii: 2-1.

În urma acestui rezultat, UTA a retrogradat si matematic în liga secunda, pentru ca aradenii se afla pe ultimul loc, cu 23 de puncte, în timp ce primul loc care permite ramânerea în Liga I este ocupat de Gloria Buzau, cu 34 de puncte. Diferenta între cele doua echipe este de 11 puncte, care nu mai pot fi recuperate.

Pandurii: Mingote – Popete, Rus, Chibulcutean, Djapka – Vasilache, Vancea (Rusu 83), Stânga (Pacurar 58), Iordache – Arrieta (Orac 68), Al. Piturca. Antrenor: Eugen Neagoe.

UTA Arad: Mârne – Balan, Marincau, Chita, Vasiljevic (Melinte 81) – Hora (I. Stefan 75), Hidisan, Marginean, Ibeh – Zaharia, Baltoi (Fl. Dan 65). Antrenor: Roland Nagy.


Intră acum și în grupul de