Percheziții la Suceava într-un dosar privind produse de curățenie contrafăcute


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 23 percheziţii la persoane bănuite de punere în circulație a mărfurilor contrafăcute și evaziune fiscală.

Perchezițiile sunt efectuate în județele Cluj, Mureș, Suceava, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Sibiu, Sălaj, Brașov și Alba, la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, precum și la domiciliile persoanelor ce cordonează activitatea acestora, anunță Poliția Română.

Persoanele respective sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație a mărfurilor contrafăcute și evaziune fiscală.

Sursa citată arată că atât în mediul on line, cât și în mod direct, reprezentanții unei societăți comerciale, cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, care deține în regim de franciză 25 de magazine în toată țara, ar fi comercializat pe piața internă produse de curățenie sub mărci consacrate, susceptibile a fi contrafăcute, fără acordul titularului de drepturi.

De asemenea, s-a constatat că respectivele produse s-ar fi comercializat cu preț mult inferior în comparație cu cel practicat în cazul produselor originale, iar cu ocazia încasării contravalorii produselor în cauză, ar fi fost emise bonuri fiscale pentru alte produse decât cele achiziționate.

„Operaţiunea are drept scop documentarea şi investigarea activităţii infracţionale a persoanelor implicate, identificarea de bunuri şi înscrisuri folosite la săvârşirea de infracţiuni sau rezultate din acestea, indisponibilizarea produselor susceptibile a fi contrafăcute, audierea persoanelor implicate, precum și dispunerea altor măsuri procesuale care se impun”, arată Poliția Română.

La acțiune participă polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Cluj, Mureș, Suceava, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Sibiu, Sălaj, Brașov și Alba.(N.B)


Intră acum și în grupul de