Lungu: Autoritatea Urbană Suceava va fi coordonată de Simona Loredana Iacoban. Sperăm ca în acest an să fie semnate acoduri de finanțare pentru proiecte europene


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a anunțat, miercuri, că a fost aprobată componența Autorității Urbane a municipiului Suceava, organism intermediar,  ce va selecta și prioritiza proiectele cu finanțare europeană propuse spre finanațare.

Municipiul Suceava va avea o Autoritate Urbană compusă din cinci membri în condițiile în care o astfel de autoritate poate avea minim trei membri, a spus primarul.

El a arătat că Autoritatea Urbană va fi coordonată de un reprezentant al Compartimentului de implementare de proiecte finanțate din fonduri nerambursabile, respectiv Simona Loredana Iacoban. Ceilalți patru membri ai Autorității Urbane Suceava sunt directorul Direcției Tehnice, Florin Cerlincă, directorul Direcției de Urbanism, Cerasela Bejenar, Virgina Lazăr din partea Direcției Domeniului Public și un reprezentant al Direcției de Contabilitate, Simona Maxim.

Primarul a spus că fiind constituită această entitate, care are rol de mecanism intermediar pentru proiectele cu finanțare prin POR 2014-2020, urmează să fie depuse cât mai repede documentele strategice la Agenția de Dezvoltare Regională Nord –Est, respectiv Strategia intergrată de dezvoltare urbană și Planul de mobilitate urbană durabilă.

Ion Lungu a menționat că până la sfârșitul anului se pot depune proiectele în vederea finanțării.

„Eu sper ca în acest an măcar să semnăm acorduri de finanțare pentru că derularea efectivă nu este posibilă având în vedere că este nevoie de licitații și cred că cel mai repede vom putea accesa niște bani europeni la jumătatea anului 2018”, a spus Ion Lungu. (N.B.)


Intră acum și în grupul de