Numărul de pasageri pe Aeroportul Suceava, în creștere continuă. În martie, au fost peste 13.000 de pasageri, iar în prima decadă din aprilie-6000


Intră acum și în grupul de

Numărul de pasageri pe Aeroportul Suceava este în contină creștere, iar în acest an, potrivit estimărilor numărul pasagerilor va atinge depăși 250.000.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că în luna martie s-a înregistrat un număr record de pasageri, peste 13.000, fiind de zece ori mai mare comparativ cu luna martie a anului trecut.

Autoritățile cred că recordul va fi depășit în luna aprilie, în condițiile în care în prima decadă au fost deja peste 6.000 de pasageri.

Flutur a subliniat că, în prezent, aeroportul sucevean este unul dintre cele mai moderne din țară, având servicii de cea mai înaltă calitate, o pistă nouă și modernizată, sistem de balizaj şi ILS de înaltă performanță, și care, după modernizare, este în permanentă căutare de noi operatori aerieni.

Consiliul Județean Suceava  alocă în acest an  pentru Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare suma de 10 milioane de lei, fonduri prevăzute pentru achiziționarea unei autospeciale de prevenire şi stingere a incendiilor (PSI) de ultimă generație, precum și aparatură de securitate pentru pasageri şi bagaje, modernizarea remisei PSI, dar și pentru cumpărarea a două scări pentru îmbarcarea și debarcarea pasagerilor.

De menționat este că în preajma sărbătorilor pascale pe Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare Suceava vor opera noi curse, fiind introduse zborurile suplimentare Milano-Bergamo  – Suceava şi retur, Roma – Suceava şi retur și Bologna – Suceava şi retur.

Astfel, joi 13 aprilie, vor opera cursele aeriene Roma-Suceava și retur, aterizare la ora 11:15 și decolare la ora 11:45, și Bologna – Suceava și retur, aterizare la ora 12:15 și decolare la ora 12:45. Aceleași curse vor opera, după același orar, și în ziua de 20 aprilie.

Zborul suplimentar Milano-Bergamo – Suceava și retur, este prevăzut luni 17 aprilie, cu aterizare la ora 11:50 și decolare la ora 12:20.

De menționat că odată cu intrarea în vigoare a orarului de vară, valabil până în 27 octombrie, pe lângă cursele regulate spre Londra-Luton şi Milano-Bergamo, au fost introduce curse directe spre Veneția, Roma şi Bologna. (N.B.)


Intră acum și în grupul de