Primarul Sucevei: Avem ca prioritate încurajarea investițiilor sau a construcțiilor pentru a crește veniturile proprii ale Primăriei


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că situația financiară a municipiului s-a îndreptat la sfârșitul primului trimestru al acestui an, arătând că s-au făcut încasări mai mari decât în perioada similară a anului trecut.

El a menționat că o parte a creșterii încasărilor a fost determinată de faptul că anul trecut firmele au putut plăti până în 31 mai taxele locale beneficiind de facilități, iar persoanele fizice până în 30 iunie.

Ion Lungu a spus că în primul trimestru al acestui an s-a îndreptat situația financiară, arătând că în acest an s-au încasat cu 7,7 milioane de lei în plus față de anul trecut în aceeași perioadă de referință, iar la venituri proprii creșterea a fost cu 9,4 milioane de lei mai mare.

„Rămâne în continuare pentru Primărie, pentru mine ca primar, o prioritate, dezvoltarea bazei de impozitare. Vrem să creștem în continuare veniturile proprii, să dezvoltăm baza de impozitare, să încurajăm investiții, să încurajăm construcții, astfel încât să vină bani la bugetul  municipiului Suceava, fie că discutăm de salarii, fie de taxe și impozite”, a spus primarul. (N.B.)


Intră acum și în grupul de