(FOTO VIDEO) Incendiu Gura Humorului: Au ars complet toate apartamentele de la mansarda unui bloc. 16 echipaje de pompieri au intervenit și au limitat incendiul la mansardă, au salvat o casă, blocurile din apropiere și Catedrala ortodoxă


Intră acum și în grupul de

Un incendiu produs miercuri seara într-un apartament situat la mansarda unui bloc din centrul orașului s-a extins rapid și a distrus complet toate apartamentele aflate la mansardă din ambele scări ale blocului, intervenția fiind îngreunată din cauza materialului lemnos din care era construită structura mansardei şi care a favorizat propagarea foarte rapidă a flăcărilor pe întreaga suprafaţă a blocului.

 Potrivit ISU Suceava, militarii Gărzii de Intervenţie Gura Humorului, sprijiniţi de colegii de la subunităţile din Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Solca au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit la un apartament, situat la mansarda unui bloc, din oraşul Gura Humorului. Pompierilor suceveni li s-au alăturat colegii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani şi de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Cornu Luncii.

La sosirea pompierilor  incendiul era  generalizat în apartament şi exista pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga construcţie, dar şi la blocurile învecinate, Catedrala Ortodoxă, dar şi o gospodărie privată, ultima aflată în imediata apropiere.

Salvatorii au evacuat de urgenţă toate persoanele aflate pe nivel, după care şi pe cele aflate la etajele inferioare şi în scara învecinată a blocului. Cinci  persoane, conştiente, au ajuns la spital pentru investigaţii şi tratament de specialitate, din care trei dintre acestea, o familie, cu un copil în vârstă de 4 ani, au fost intoxicate cu fum şi au fost transportate de către echipajul SMURD, iar celelalte două persoane au fost preluate de către Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

„Intervenţia a fost deosebit de grea, din cauza materialului lemnos din care era construită structura mansardei şi care a favorizat propagarea foarte rapidă a flăcărilor pe întreaga suprafaţă a blocului. De asemenea, învelitoarea din tablă a acoperişului, care acoperea ca o cochilie materialele combustibile, nu a permis salvatorilor să acţioneze direct cu apă asupra flăcărilor. Pentru a interveni eficient, la faţa locului au fost mobilizate, pe rând, 16 autospeciale, din care 4 autoscări pentru lucru la înălţimi şi o ambulanţă SMURD”, arată ISU Suceava.

În cadrul intervenției pompierii au desfăşurat dispozitive de intervenţie pe toate laturile blocului şi au refulat apă în permanenţă pentru a bloca flăcările să se propage la vecinătăţi şi la apartamentele de la etajele inferioare. Intervenţia s-a desfăşurat atât din exterior, de pe autospecialele pentru lucru la înălţimi, cât şi din interior, în locurile unde salvatorii au putut pătrunde în siguranţă deasupra blocului.

Incendiul a fost localizat la nivelul mansardei şi astfel au fost salvate o casa formată din parter și etaj, cu anexele aferente, Catedrala Ortodoxă şi blocurile învecinate.

În incendiu au ars toate apartamentele situate la mansardă, cu bunurile din interior, pe o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 800 de metri pătraţi.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de cercetare, arată ISU Suceava care menționează că joi dimineața la ora 7.30 după aproximativ 9 ore de intervenţie susţinută, pompierii militari lucrează pentru lichidarea ultimelor focare ascunse şi pentru îndepărtarea elementelor de construcţie afectate de foc.

Imagini ISU Suceava

Vezi și:

Primarul Marius Ursaciuc: Am văzut o solidaritate foarte mare cu persoanele afectate de incendiu. Oameni își pun la dispoziție casele sau se oferă să le facă mâncare. Acum punem în siguranță apartamentele ce au rămas întregi


Intră acum și în grupul de