Primarul Marius Ursaciuc: Am văzut o solidaritate foarte mare cu persoanele afectate de incendiu. Oameni își pun la dispoziție casele sau se oferă să le facă mâncare. Acum punem în siguranță apartamentele ce au rămas întregi


Intră acum și în grupul de

Primarul orașului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat, joi, că în urma expertizei efectuate de specialiști la planșeele celor două blocuri unde un incendiu puternic a ars în totalitate mansarda, că nu a fost avariată la structura de rezistență și că, în aceste condiții, prima măsură este curățarea lor de resturile incendiului și punerea în siguranță a apartamentelor neafectate.

„S-au verificat planșeele și sunt bune. Firma Doxar va confecționa o structură ușoară să le acopere”, a spus primarul.

El a menționat că se face curățenie în zonă cu muncitori și voluntari, fiind strânse toate materialele aflate pe blocuri.

„Este o mobilizare generală”, a declarat Ursaciuc.

Primarul a spus că urmează ca utilitățile să fie repuse în funcțiune după ce situația o va permite și și-a exprimat speranța că acestea vor fi funcționale până sâmbătă seara.

Ursaciuc a mai declarat că persoanele afectate de incendiu stau la rude sau la prieteni, iar oferta este mult mai mare, fiind persoane care își oferă casele, inclusiv din Italia, sau altele care se oferă să le facă de mâncare.

„Solidaritatea este foarte mare. Toată lumea vrea să ajute. Au fost deschise conturi pentru donații și se strâng și diverse ajutoare”, a  spus primarul.

El a spus că proprietarilor li se permite să intre în apartamentele situate până la al treilea etaj pentru a scoate apa din locuințe sau să facă curat, dar că prioritatea autorităților este să pună în siguranță apartamentele care au rămas întregi.

Un incendiu  produs într-un apartament la mansarda unui bloc din zona centrală a orașului Gura Humorului s-a propagat și a distrus toată mansarda din lemn care era amplasată pe întreaga suprafață a  două blocuri.

Mansarda care a ars era constituită din 10 apartamente duplex la primul bloc, din care șapte apartamente erau locuite și opt apartamente duplex la al doilea bloc din care patru apartamente erau locuite.

În blocul afectat de incendiu locuiau  84 de persoane din care  25  la mansardă și ale căror apartamente au fost distruse, iar 19 persoane în apartamentele de la ultimul nivel.

 

Vezi si:

(FOTO VIDEO) Incendiu Gura Humorului: Au ars complet toate apartamentele de la mansarda unui bloc. 16 echipaje de pompieri au intervenit și au limitat incendiul la mansardă, au salvat  o casă, blocurile din apropiere și Catedrala ortodoxă


Intră acum și în grupul de