Produse fitosanitare confiscate de poliţiştii suceveni în cadrul unei ample acţiuni. Mai multe persoane cercetate pentru trafic cu substanțe toxice, iar unei firme din Rădăuți i s-a ridicat certificatul de înregistrare


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi, Substanţe Periculoase – IPJ Suceava, în cooperare cu Oficiul Fitosanitar Suceava au desfăşurat în ultimele două săptămâni o amplă acţiune pentru identificarea şi sancţionarea celor care nu respectă legislaţia specifică deţinerii şi comercializării de produse fitosanitare, mai ales având în vedere că în această perioadă se constată o intensificare a activităţilor economice cu privire la acest gen de produse.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în cadrul acţiunilor au fost efectuate șapte controale fiind ridicat inclusiv un certificat de înregistrare al unei societăţi comerciale  din Rădăuţi.

În cadrul controalelor efectuate au fost constatate cinic infracţiuni, toate în flagrant, a fost indisponibilizată cantitatea de 103 kg produse pentru protecţia plantelor și au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.000 lei.

Conform sursei citate, în 23 martie un bărbat din Suceava a fost  surprins în flagrant, în Centrul Comercial Bazar Suceava, în timp ce  comercializa ilegal produse pentru protecţia plantelor, de provenienţă ucraineană, fiind indisponibilizată cantitatea de cca. 60 kg  erbicide (produse pentru tratament la sol si produse de protecţia a plantelor). În acest caz  a fost deschis un dosar penal pentru trafic de produse sau substanţe toxice.

Ulterior, în 29 martie, un bărbat din Suceava a fost  surprins în flagrant în Piaţa Agroalimentară Centrală Suceava, în timp ce  comercializa ilegal produse pentru protecţia plantelor, de provenienţă ucraineană, fiind indisponibilizată cantitatea de cca. 2 kg  erbicide (produse pentru tratament la sol si produse de protecţia a plantelor). Și în acest caz bărbatul este cercetat pentru trafic de produse sau substanţe toxice. Tot în aceeași piață suceveană, în aceeași zi, a fost suprinsă o femeie din Suceava care vindea un kilogram de erbicide, fiind și ea cercetată penal.

Un alt caz a fost depistat în 7 aprilie când o femeie din  Suceava a fost surprinsă în flagrant, în Centrul Comercial Bazar Suceava, în timp ce  comercializa ilegal produse pentru protecţia plantelor, de provenienţă ucraineană, fiind indisponibilizată cantitatea de cca. 10 kg  erbicide (produse pentru tratament la sol si produse de protecţia a plantelor), fiind și ea cercetată penal, iar apoi a fost depistat în flagrant un bărbat care comercializa ilegal în Centrul Comercial Bazar Suceava, produse pentru protecţia plantelor, de provenienţă ucraineană, fiind indisponibilizată cantitatea de cca. 30 kg  erbicide (produse pentru tratament la sol si produse de protecţia a plantelor.

Un amplu control a fost efectuat la data de 30 martie la o societate comercială dinRădăuţi fiind  constatată comercializarea produselor de uz fitosanitar şi aplicată sancţiune contravenţională de 4.000 lei.

Polițiștii au făcut un control și în 7 aprilie la o societate comercială din Siret, când s-a constatat contravenția  privind comercializarea produselor de uz fitosanitar şi aplicată sancţiune contravenţională de 6.000 lei.  (N.B.)


Intră acum și în grupul de