Iarba rasarita intre betoanele blocurilor, considerata spatiu verde de municipalitate


Intră acum și în grupul de

Într-un oras plin de betoane, unde firul ierbii se vede doar la marginea arterelor principale, orice petic de pamânt liber primind aprobare de la municipalitate pentru constructii de imobile sub pretextul ca „e proprietate privata”, primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a declarat nemultumit si contrariat în acelasi timp pentru faptul ca municipalitatea suceveana se afla pe lista neagra a Ministerului Mediului cu administratiile locale din zonele urbane care nu au respectat prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului 114/2007 cu privire la realizarea unui plan de actiune pentru crearea spatiilor verzi.  

Ion Lungu a spus, într-o conferinta de presa, ca nu întelege de ce Primaria a intrat în vizorul Ministerului, pentru ca planul a fost transmis cu mult timp în urma institutiilor din domeniu.

Primarul Lungu a mai spus ca municipalitatea si-a facut temele si a adaugat ca, în Suceava sunt amenajate 185 de spatii verzi în suprafata de 2.376.884 de metri patrati, ceea ce înseamna ca media de spatii verzi este de 22,3 metri patrati pentru un locuitor.

Ordonanta 114 cerea primariilor sa întocmeasca un plan conform caruia fiecare locuitor sa beneficieze de 20 de metri patrati de spatiu verde pâna în 2010 si de 26 de metri patrati pîna în 2013.

Pe 22 aprilie, de Ziua Pamântului, ministrul Mediului, Attila Korodi, a facut publica o lista cu primariile care nu au realizat planul de actiune pentru amenajarea de spatii verzi.

Potrivit acestuia, din 306 primarii, 87 nu au realizat planul de actiune, iar printre acestea a nominalizat-o si pe cea din Suceava.


Intră acum și în grupul de