Fotbal. Liga 1 : CFR invinge si spera din nou la titlu. Dinamo si Craiova au facut spectacol in “Groapa”


Intră acum și în grupul de

CFR Cluj – FC Vaslui 1 – 0

Clujenilor le-a reaparut zâmbetul pe chipul portughezo-româno-argentinian! Dupa ce Steaua a pierdut marti doua puncte cu Poli Timisoara, elevii lui Ioan Andone au reusit sa câstige la limita partida de pe teren propriu cu FC Vaslui si sa revina în coasta ros-albastrilor, astfel încât finalul de campionat se anunta incendiar.

Vasluienii nu au venit sa se apere în “Gruia” si acest lucru s-a vazut înca din startul partidei. În minutul 8, Matei a scapat singur spre poarta lui Nuno Claro, dar a fost deposedat în ultima instanta de Cadu. Acelasi ex-bacauan a adus din nou emotii gazdelor în minutul 15, când a centrat periculos în fata portii si doar interventia lui Tony i-a salvat pe clujeni de la primirea golului. Golul era însa sa vina la poarta oaspetilor în minutul 21, dar mingea trimisa de Eugen Trica a trecut peste. La rampa avea sa iasa apoi Diergo Ruiz. Fotbalistul care îl tine pe Fabbiani pe banca de rezerve a trecut în doua rânduri pe lânga deschiderea scorului. Prima data, în minutul 32, când sutul sau a poposit în bratele lui Branet. Dupa alte trei minute, vârful argentinian avea sa rateze o noua oportunitate. Mingea trimisa de el a ocolit însa vinclul portii vasluiene si scorul a ramas în continuare 0-0.

Repriza secunda a adus si deschiderea scorului. În minutul 52, acelasi Ruiz realizeaza o actiune personala de vis în careul oaspetilor, ridicând mingea peste doi adversari, fentându-l din corp pe al treilea si trimitând un sut superb, la coltul lung, care l-a lasat fara reactie pe Branet. La poarta cealalta, aparata din minutul 29 de Edi Stancioiu  (Nuno Claro se accidentase dupa ce se izbise de un adversar), Mardare a încercat o „torpila” de la peste 35 de metri, dar mingea a trecut peste transversala. În minutul 67, o noua actiune senzationala în careul vasluienilor, finalizata cu sutul în forta al lui Dubarbier, putin peste poarta. Pe final, Andone a ordonat „retragerea”, clujenii reusind sa conserve avantajul de pe tabela fara probleme. Scor final 1-0 si CFR spera din nou la titlu.

CFR: Nuno Claro (Stancioiu, 29) – Tony, Cadu, Sousa, Panin – Trica (Semedo, 65), G. Muresan, Dani, Culio – Ruiz (Fabbiani, 80), Dubarbier. Antrenor: Ioan Andone.

FC Vaslui: Haisan – Buhus, Andronic, Mardare, Luz – Sabou (Panait, 44), Jovanovic, Ljubinkovic, Gheorghiu, Matei – Frunza (Balace, 46). Antrenor: Emil Sandoi.

Unirea Urziceni – Rapid Bucuresti 0 – 1

Meciul a fost unul total lipsit de miza, aspect care s-a vazut si în teren. Rapid a obtinut o victorie ce a contat doar pentru palmares si pentru consolidarea locului trei în campionat.

Gazdele au început în forta. Primul sut i-a apartinut lui Danalache, în minutul 2. Replica a venit prin Despotovici, care a fost blocat si el de adversari, în doua rânduri. Executia lui Brandan din minutul 8 a fost cât pe ce sa modifice scorul de pe tabela, însa bara transversala s-a opus. Elevii lui Dan Petrescu au continuat sa conduca ostilitatile, încercând sa combine spre poarta adversa, dar lipsa fazelor de poarta a taiat din spectaculozitatea jocului. Conectat la partida abia din minutul 26, Emil Dica a irosit doua driblinguri pe partea stânga, sutul sau trecând pe lânga buturile lui Arlauskis. Însa jocul brazilian si-a facut aparitia 10 minute mai târziu, Cesinha fiind artizanul unei pase de senzatie, care a fost transformata elegant de Ranko Despotovici, pentru 0-1.

Dupa iesirea de la cabine, jocul a scazut mult din intensitate, rapidistii fiind cei care au facut pasul înapoi. În minutul 72, Bogdan Mara s-a demarcat ideal pentru mingea trimisa de Cristi Constantin, dar lovitura sa a trecut, milimetric, pe lânga poarta lui Dani Coman.

Meciul s-a terminat cu victoria oaspetilor, cu scorul de 0-1, rapidistii plecând fericiti acasa, dupa ce si-au asigurat locul al treilea în clasamentul la zi.

Unirea: Arlauskis – Mehmedovici, Cr. Constantin, Munteanu, Burns (Ciprian Petre, 46) – Onofras (Bilasco, 68), Balint (E. Nicu, 46), Mara, Ricardo, Brandan – Danalache. Antrenor: Dan Petrescu.

Rapid: Coman – Sapunaru, Maftei, M. Constantin, Leonard (Perja, 70) – Cesinha, Lazar, Herea, E. Dica (Buga, 46) – Boya, Despotovici (Burdujan, 76). Antrenor: Marian Rada.

Dinamo Bucuresti – U Craiova 4 – 4

Opt goluri, foarte multe alte ocazii de poarta si un spectacol fotbalistic cum rar se mai vede în Liga I. Asta a însemnat duelul dintre Dinamo si U Craiova.

Cu gândul mai mult la partida cu Steaua din penultima etapa si la faptul ca îsi pot lasa „dusmanii” fara trofeu în acest sezon, „câinii” nu au realizat ca tocmai joaca împotriva unei alte mari rivale si au fost taxati cu vârf si îndesat. Dupa un sut spectaculos trimis de Gingoveanu pe lânga poarta, oltenii aveau sa deschida scorul în minutul 25, prin Dina, si sa îl majoreze chiar înainte de pauza, prin Costea. Între cele doua reusite ale Universitatii s-a interpus eliminarea lui Dorel Stoica din minutul 33, dupa o lovitura în fata aplicata lui Cristea.

„Nebunia” oaspetilor a continuat imediat dupa pauza, când Gingioveanu a profitat de o greseala incredibila a lui Bogdan Lobont si a marcat, lejer, pentru un incredibil 0-3! În timp ce fanii declarati în dese rânduri „câini pâna la moarte” se îndreptau spre case sau spre terase, elevii lui Cornel Talnar aveau sa puncteze, la rândul lor, de trei ori.

Ionel Danciulescu în minutele 50 si 58 si Florin Bratu în minutul 52 au reusit ceea ce putini mai sperau. Mai mult, gazdele au marcat si golul patru, în minutul 67, prin Bratu, realizând una dintre cele mai frumoase schimbari de rezultat din istoria fotbalului românesc, cea mai spectaculoasa avusese loc pe acelasi stadion, în acel „thriller” cu Foresta Falticeni.  
Si, pentru ca reteta sa fie finalizata, a mai punctat si Costea în minutul 80, egalând situatia pe tabela. Scor final 4-4 si ambele echipe se pregatesc pentru meciurile cu Steaua.

Dinamo: Lobont – Blay, L. Goian, Pekaric (Diabate, 46), Pulhac – Ad. Cristea (Torje, 46), Margaritescu, Ropotan (C. Munteanu, 41), Zicu – Danciulescu, Fl. Bratu. Antrenor: Cornel Talnar.

U Craiova: Bornescu – Dananae, Mitchell, D. Stoica, J. Rose – Prepelita, Dilevski (Barboianu, 75), Gingioveanu (A. Ionescu, 60) – Wobay, Dina (Gaman, 54) – Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.

Ceahlaul Piatra Neamt – U Cluj 3 – 0

Dupa UTA, învinsa marti la Târgu Jiu cu 2-1, o alta grupare de traditie din fotbalul românesc va evolua în sezonul urmator la matineu. Universitatea Cluj a pierdut cu scorul de 3-0, la Piatra Neamt, retrogradând matematic în Liga a II-a. Pentru Ceahlaul însa, lupta continua.

Clujenii aveau o singura varianta sub Pietricica: victoria, desi probabil cele trei puncte nu ar fi facut decât sa le prelungeasca agonia. De partea cealalta, gazdele erau mult mai motivate, dar acest aspect nu s-a vazut mai deloc în prima repriza a disputei. Primele 45 de minute au fost controlate în mare parte de oaspeti, ardelenii ratând oportunitati mari de a deschide scorul prin Bad, Gigel Coman si Jovanovic, în minutele 17, 20 si 30. Tabela a ramas însa neschimbata.

Dupa iesirea de la cabine, rolurile s-au inversat, nemtenii atacând în valuri si marcând de nu mai putin de trei ori fara a primi gol. Surpriza a fost Gmamdia, mijlocasul Ceahlaului reusind o „dubla”, prin golurile marcate în minutele 47 si 83. Golul de 2-0 i-a apartinut lui Doicaru, în minutul 63. Din pacate pentru gazde, revelatia Gmamdia nu a parasit terenul purtat pe brate de colegii sai, ci pe targa, dupa ce s-a accidentat foarte grav la umarul stâng.

Ceahlaul: G. Savu – Cebotaru, Fernandes, Forminte (Pecha, 84), Vitelaru – Gmamdia, Omoduemuke (Mala, 74), Croitoru, Rusmir, Cristocea – Bugaev (Doicaru, 60). Antrenor: Viorel Hizo.  
U Cluj: Merlier – S. Radoi, Astorga, Bilica, Dancia – Bundea, Edvan (Budeanu, 78), A. Savu, G. Coman – Bad, N. Jovanovic (Cl. Raducanu, 68). Antrenor: Alpar Meszaros.

Poli Iasi – Dacia Mioveni 1 – 0

Politehnica Iasi si Dacia Mioveni aveau, fiecare, nevoie de cele trei puncte puse în joc ca de aer. Moldovenii pentru a nu avea prea mari emotii pe final si argesenii pentru a mai spera la salvare. Le-au obtinut însa gazdele, dupa un meci de mare lupta si angajament.

În minutul 45, Balauru a fost eliminat dupa ce a vazut al doilea cartonas galben din cauza unui fault. Agonia oaspetilor s-a prelungit în minutul 71, când Clement Palimaru a adus bucuria în tribune. Internationalul de tineret a marcat singurul gol al partidei, de la 16 metri lateral stânga, dupa o pasa primita de la Bâlba. Pe final, argesenii au ramas în opt oameni de câmp, dupa ce Hristu Chiacu a fost eliminat, la o intrare dura la marcatorul golului.  
Antrenorul oaspetilor, Sorin Cârtu, nu a fost prezent la meci, echipa fiind condusa de secundul Mircea Irimescu. Aflata sub linie, Dacia termina campionatul în genunchi, fiind ca si retrogradata, desi, per total, a facut o figura destul de frumoasa pe parcursul campionatului.

Poli: Branet – Homei, R. Ciobanu, L. Munteanu, Pecnik – Milea (Ad. Ilie, 81), Mijin (Miclea, 46) – Bernsjak (Palimaru, 63), Naidin, Sfârlea – Bâlba. Antrenor: Ionut Popa.

Dacia: Stanca – Ghindeanu, Daouda, Voicu, Baicu – Savu (Vrajitoarea, 80), Balauru, Olteanu, Murgan, Chiacu – Chihaia (Cl. Ionescu, 58). Antrenor: Mircea Irimescu. 

Gloria Buzau – Otelul Galati 0 – 4

Dupa patru meciuri în care nu a simtit amarul gust al înfrângerii, Gloria Buzau a fost practic calcata în picioare, chiar în “Crâng”, de Otelul Galati. Scorul final, 4-0 în favoarea oaspetilor, reflecta perfect realitatea din teren si îi apropie pe elevii lui Fane Stoica de Liga a II-a.

Fara doar si poate, eroul meciului a fost Emil Jula, atacantul galatean marcând de trei ori. Prima data a facut-o în minutul 30, dintr-un demivoleu de senzatie, dupa o recentrare a lui Viglianti. Celalalt atacant al Otelului, Daniel Stan, a fost si el aproape sa îsi treaca numele pe lista marcatorilor în minutul 32, dar, scapat singur cu Minca, nu l-a putut învinge pe ex-rapidist.

Fiesta galateana a continuat dupa iesirea de la cabine. În minutul 53, Jula marcheaza din nou. La fel, dupa o pasa venita de la Viglianti. Atacantul i-a întors serviciul mijlocasului în minutul 83, când argentinianul a reusit sa duca scorul la 3-0. Ultima reusita a partidei i-a apartinut aceluiasi Jula, care a realizat hattrick-ul în minutul 86, cu un sut la coltul scurt.

Gloria: Minca – Ninu, Tudose, Vlaicu (Nejneru, 62), Eze – C. Doicaru, Bicfalvi (Paleacu, 46), Iovita, Litu – Cl. Ionescu, Simion (Nunes, 60). Antrenor: Stefan Stoica.

Otelul: Kolev – Cojoc (A. Ionescu, 65), Jelev, Nogo, Salagean – Costin – Viglianti, G. Paraschiv, Deac – D. Stan (S. Ilie, 80), E. Jula. Antrenor: Petre Grigoras.

Farul Constanta – Gloria Bistrita 1 – 0

Dupa un tur de campionat foarte bun, Gloria Bistrita are un retur de cosmar. În ultimele sase partide, elevii lui Ioan Ovidiu Sabau au înregistrat doua egaluri si patru înfrângeri. Cinci, cu cea de pe litoral, astfel încât „vampirii” se îndreapta vertiginos spre zona retrogradarii. „Rechinii” si-au continuat însa forma buna din ultimele etape si au reusit sa se impuna, la limita, 1-0.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat în minutul 77 de Cristi Schiopu, care a transformat cu sânge rece o lovitura de la 11 metri obtinuta de vedeta echipei, brazilianul Gerlem. Cel mai tensionant episod s-a consemnat însa în ultimul minut al primei reprize. Mai întâi, Chico a ratat, de-a dreptul incredibil, trimitând din doar trei metri peste poarta bistriteana. Faza s-a mutat imediat la buturile constantene, unde Frasinescu si-a imitat adversarul si a sutat, din pozitie ideala, peste transversala Farului.

Ultimul fluier al centralului Andrei Ionita i-a gasit pe „rechini” în culmea fericirii, în timp ce elevii lui Sabau au motive mari de îngrijorare. Sunt aproape de zona retrogradarii si mai au de disputat trei partide: acasa cu Poli Iasi si Pandurii Târgu Jiu si o deplasare la CFR Cluj care, deodata, a devenit extrem de intreresanta…  
Farul: Curca – Farmache, I. Barbu, Schiopu, Maxim – Bacila (L. Mihai, 91), Teekloh, Nae, Gerlem – Chico(Pacuraru, 80), Gosic (Fatay, 72). Antrenor: Ion Marin.

Gloria: Albut – M. Popa, R. Dobre, A. Muresan – Frasinescu (Coroian, 79), Nalati, Trtovac, Ragipovic (Achim, 58), L. Turcu – Hadzibulic, Curtuius (Târnavean, 48). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.


Intră acum și în grupul de