Handbal, Liga Nationala : CS Universitatea Suceava ramane favorita la ocuparea locului 5


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava râmâne favorita la ocuparea locului 5

 
Daca titlul s-a decis si matematic cu doua etape înainte de finalul sezonului, Steaua MFA Bucuresti fiind noua campioana a Românei, iar echipele care vor retrograda se stiu deja, lupta pentru locurile care se duc în Europa se disputa pâna în ultima etapa în Liga Nationala de handbal masculin.

CS Universitatea Suceava, Minaur Baia Mare si HC Odorhei sunt echipele care se lupta pentru ultimele doua locuri care permit participarea într-o cupa europeana în sezonul viitor. Mai exact, conform distributiei initiale a locurilor de cupa europeana, pozitia a cincea era ultima care ducea în Europa, însa datorita faptului ca UCM Resita joaca finala Cupei Challenge, România poate primi un loc suplimentar în cazul în care banatenii vor reusi sa câstige acest trofeu, astfel ca,  si locul 6 ar permite participarea într-o cupa europeana.

Sucevenii puteau transa lupta pentru locul 5 miercuri, în meciul disputat pe teren propriu în fata echipei antrenate de Aihan Omer, UCM Resita, dar banatenii s-au impus cu 31-28, astfel ca batalia continua. Handbalistii lui Petru Ghervan vor disputa ultimul meci pe terenul campioanei din sezonul trecut, HCM Constanta, astfel ca “studentii au sanse mari sa ramâna cu cele 29 de puncte acumulate pâna în prezent.

Minaur Baia Mare, ocupanta locului 6, va disputa urmatorul meci pe teren propriu, maramuresenii întâlnind o formatie deja retrogradata, CSM Oradea. Cu cele doua puncte din meciul cu oradenii, Minaur ar aduna si ea 29. Ultima partida are loc la Odorhei, cu o alta contracandidata pentru un loc de cupa europeana.

 

La egalitate de puncte cu Minaur si Odorhei, CS Universitatea are avantaj

Harghitenii ocupa momentan locul 7, cu 27 de puncte si au urmatoarea partida pe terenul campioanei Steaua MFA Bucuresti, astfel ca sunt mari sanse ca Odorheiul sa ramâna tot la cota 27.

În acest caz, totul se va decide în meciul HC Odorhei – HC Minaur, din ultima etapa a Ligii Nationale. În cazul în care baimarenii nu pierd aceasta partida, ei ar acumula 30/31 de puncte si ar termina pe pozitia a 5-a (având în vedere presupunerile facute anterior), iar CS Universitatea ar termina pe locul 6 si ar depinde de rezultatul Resitei în finala cu Apla Hard. Daca harghitenii se impun, atunci exista posibilitatea ca trei echipe sa aiba acelasi numar de puncte, 29. În acest caz, regulamentul spune ca se va întocmi un clasament în 3, în care vor conta doar meciurile directe.

Iata rezultatele directe dintre cele 3 echipe si cum ar arata acest clasament:

 

Rezultate directe:

Minaur Baia Mare –  Universitatea Suceava     27-27

Universitatea Suceava –  HC Odorhei             32-21

Minaur Baia Mare –  HC Odorhei                    28-22

Universitatea Suceava – Minaur Baia Mare      35-28

HC Odorhei –  Universitatea Suceava           29-28

HC Odorhei – Minaur Baia Mare *

*victorie a harghitenilor, indiferent de scor

 

Clasament

1. Universitatea Suceava     5 puncte

2. HC Odorhei                    4 p

3. Minaur Baia Mare            3 p

În acest caz, în clasamentul final al Ligii Nationale, pe locul 5 ar fi  CS Universitatea Suceava, urmata de HC Odorhei si Minaur Baia Mare.
Sigur, toate aceste calcule pot fi date peste cap de una sau mai multe surprize care ar putea sa apara în meciurile echipelor implicate în aceasta lupta pentru locurile de cupe europene.


Intră acum și în grupul de