O singură sancțiune în urma controalelor făcute de inspectorii sanitari suceveni la unităţi de alimentaţie publică şi de cazare înaintea Sărbătorilor Pascale


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, ing. Andrei Ianovici, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina că de la debutul acţiunilor de control, din 1 aprilie 2017 şi până în prezent, inspectorii sanitari din cadrul Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul instituţiei au efectuat 39 de acţiuni de control în unităţi de alimentaţie publică şi în unităţi de cazare din judeţul Suceava.

Ianovici a spus că verificările au vizat, printre altele, condiţiile igienico-sanitare din unităţile de cazare, precum şi cele din spaţiile de servire şi preparare a alimentelor, o atenţie deosebită fiind acordată modului în care se efectuează dezinfecţia spaţiilor şi asigurarea materialelor dezinfectante.

El a mai spus că în cadrul controalelor s-a urmărit dacă personalul angajat al acestor unităţi a urmat cursuri de noţiuni fundamentale de igienă şi dacă a efectuat controalele medicale periodice.

Ianovici a precizat că în urma acestor controale a fost aplicată o amendă contravenţională.

Directorul executiv al DSP Suceava a menţionat că în perioada Sărbătorilor Pascale se asigură permanenţa de la domiciliu cu persoane din conducerea instituţiei, din cadrul Laboratorului DSP şi al Serviciului Control în Sănătate Publică.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de