Lumina Sfântă, adusă pe Aeroportul Suceava şi distribuită în Suceava, Botoşani, Iași, dar şi Cernăuți


Intră acum și în grupul de

Lumina Sfântă a fost adusă sâmbătă seara pe Aeroportul Suceava de o delegaţie a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi a fost oferită de IPS Pimen Suceveanul preoţilor care o vor distribui în Suceava, Botoşani, dar şi în Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui şi în regiunea ucraineană Cernăuţi.

 

Câteva zeci de preoţi din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, dar şi din regiunea ucraineană Cernăuţi au venit sâmbătă seara pe Aeroportul Suceava pentru a prelua Lumina sfântă de la Ierusalim care a fost luată de o delegaţie a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Pe aeroport s-au aflat la aterizarea avionului ce a adus Lumina Sfântă, IPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, viceprimarul Lucian Harșovschi și primarul orașului Salcea, Ilie Lungu.

IPS Pimen Suceveanul a preluat Lumina Harică şi a distribuit-o preoţilor prezenţi pe aeroportul sucevean.

Arhiepiscopul Sucevei a înmânat preoților câte o lumânare aprinsă și le-a atras tuturor atenția că lumina va fi oferită mirenilor doar la miezul nopții.

Pentru ca Lumina Sfântă să ajungă în fiecare parohie, reprezentanţii protoeriilor se deplasează pe traseele spre Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei şi zona Rădăuţi-Siret şi oferă lumină preoţilor din aceste zone.

Lumina Sfântă este adusă la Suceava din 2009 fiind distribuită parohiilor din judeţul Suceava, dar şi din judeţele apropiate, inclusiv celor din regiunea Cernăuţi.

Sfânta Lumină este una dintre marile minuni ale Creştinismului, care se arată de Paştele Ortodox la Ierusalim, în timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare, între orele 12.30-14.30, deasupra Sfântului Mormânt ca un foc care se pogoară din cer şi care în primele minute nu arde.

Anul acesta, Lumina Sfântă s-a aprins la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim la ora 14.21, potrivit oficialilor Patriarhiei Române.(N.B.)


Intră acum și în grupul de