UPU a Spitalului Judetean a solicitat Ministerului Sanatatii suplimentarea numarului de medici


Intră acum și în grupul de

Seful Unitatii de Primire a Urgentelor (UPU) din cadrul Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Liviu Cîrlan a precizat miercuri, în cadrul unei conferinte de presa ca lucrarile de modernizare de la UPU începute anul trecut vor fi încheiate în maxim doua luni. Acesta a precizat ca pâna acum, s-au montat geamuri termopan, au fost schimbate instalatiile electrice si sanitare si s-a montat pardoseala noua. Seful de la UPU a adaugat ca investitiile au prevazut recompartimentarea sectiei, modificarea circuitelor si amenajarea unei camere de triaj pentru copii si adulti care a fost finalizata si urmeaza realizarea unei camere de resuscitare ce va avea acces separat.

Liviu Cîrlan a precizat ca dupa încheierea lucrarilor de modernizare va fi nevoie si de suplimentarea personalului, astfel ca la triaj va fi nevoie de 4-5 asistente iar la resuscitare alte doua cadre medii sanitare. Nici la capitolul medici, UPU nu sta bine din minimul de 12 medici sectia este deservita doar de 7 medici din care doar 5 sunt specialisti în medicina de urgenta.

Pentru a rezolva aceasta situatie, seful UPU a trimis o solicitare Ministerului Sanatatii privind suplimentarea personalului medical.

Liviu Cîrlan spune ca odata ce lucrarile vor fi terminate iar personalul suplimentat, se va ajunge la scurtarea timpilor de asteptare la Urgenta si crede ca în aceste conditii nu vor mai fi exercitate presiuni asupra personalului. Valoarea investitiilor se ridica la cca. 8 miliarde de lei vechi, suma provenind la Ministerul Sanatatii, Banca Mondiala si din bugetul propriu al spitalului judetean sucevean. 


Intră acum și în grupul de