Vreme severă în județul Suceava de miercuri după amiaza până vineri dimineața: Vreme rece cu ninsori abundente și vânt în zona de munte precum și ploi, lapoviță, și ninsoare în rest

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, mai multe avertizări meteo care intră în vigoare din noaptea de marți spre miercuri.

Astfel, pentru ziua de miercuri a fost emis un cod galben care include județul Suceava, dar și un cod portocaliul pentru zona de vest a județului.

Meteorologii arată că fenomenul de vreme severă va debuta de miercuri dimineața începând cu zona de sud-vest a țării, iar apoi, vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul țării, iar în după-amiaza zilei de joi (20 aprilie) şi în noaptea de joi spre vineri (20/21 aprilie), aria acestora se va restrânge către est.

În aceste zone, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, 50…60 l/mp.

„La munte va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă. În restul ţării va ploua, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (19/20 aprilie), în Moldova şi pe arii mai restrânse în Maramureş, Transilvania şi trecător în zona deluroasă din sud se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare”, arată meteorologii.

Totodată, vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice şi sud-estice, unde vitezele la rafală vor atinge 50…60 km/h, iar ANM notează că vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile.

ANM a emis un cod portocaliu pentru zona de munte a județului Suceava valabil de miercuri seara până vineri dimineața, fiind așteptate ninsori abundente şi local viscolite în zona montană.

Astfel, în Carpaţii Meridionali şi Orientali, va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 60…70 km/h şi peste 80…90 km/h, pe creste, viscolind puternic ninsoarea şi reducând vizibilitatea.(N.B.)