Un șofer sucevean reținut după ce, fiind băut, a provocat un accident pe Calea Unirii trecând pe culoarea roșie a semaforului și a plecat de la locul accidentului


Intră acum și în grupul de

Un sucevean de 30 de ani a fost reținut preventiv, duminică seara, după ce a provocat un accident pe Calea Unirii din municipiul Suceava.

Astfel, duminică  în jurul orei 21.30, în timp ce conducea autoturismul înmatriculat în străinătate pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, ajungând la intersecția cu strada Traian Vuia, un sucevean de 30 de ani, nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de o femeie de 32 de ani, din județul Botoșani, angajată în efectuarea unui viraj la stânga.

În urma impactului, femeia de 32 de ani a suferit leziuni ușoare, fiind transportată cu ambulanța la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă, nu a rămas internată.

După producerea accidentului, șoferul de 30 de ani și pasagerul din autoturism au plecat de la fața locului, fiind identificați ulterior de polițiști.

Poliția a stabilit că șoferul vinovat avea  0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”vătămare corporală din culpă”, ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și ”părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, ce va fi soluționat procedural. (N.B.)


Intră acum și în grupul de