Realizarea noului spital de urgenta este… in ceata


Intră acum și în grupul de

Problema terenului pe care urmeaza a se construi un nou spital de urgenta în municipiul Suceava, printr-un program al Ministerului Sanatatii Publice se pare ca înca nu si-a gasit rezolvarea. Locatia initial aleasa este cea a Spitalului Vechi, amplasata vis-a-vis de cladirea noua a Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava si adaposteste în mai multe pavilioane vechi sectiile de Boli Infectioase, Dermatologie, Pneumoftiziologie si Oncologie ale unitatii spitalicesti judetene.

În cazul în care acest amplasament ramâne valabil aceste pavilioane ar trebui demolate.  

Purtatorul de cuvânt al Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, medicul pneumolog Sorin Nicolae, a declarat, miercuri, într-o conferinta de presa ca actuala conducere a spitalului intentioneaza sa declanseze o campanie generala si sa faca demersuri catre forurile de decizie judetene si nationale pentru gasirea unor solutii convenabile pentru ca activitatea sectiilor de Boli Infectioase, Dermatologie, Pneumoftiziologie si Oncologie ce functioneaza în „Spitalul Vechi” sa nu fie afectata.  

În opinia medicului Sorin Nicolae, cele patru pavilioane cuprinde un numar mare de pacienti si de patologii importante de aceea ar fi necesara fie gasirea unui alt amplasament pentru noul spital, fie constructia unei noi aripi lânga cladirea SJU, în special, pentru sectiile de boli transmisibile.

În cazul în care se gaseste un nou amplasament pentru spitalul ce urmeaza sa fie construit, purtatorul de cuvânt al spitalului judetean spune ca va trebui ca actualele pavilioane ale spitalului vechi sa fie reabilitate pentru desfasurarea unui act medical corespunzator. 


Intră acum și în grupul de