Sirenele vor suna astăzi în Suceava între orele 10-12 în cadrul unui exercițiu de testare a sistemelor de avertizare. Vor fi emise 5 semnale de câte 16 secunde fiecare


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență desfășoară, de marți, un exerciţiu național pentru testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă PROCIV 2017.

Verificarea sistemelor de înştiinţare, avertizare şi alarmare din județul Suceava este programată pentru ziua de astăzi.

Astfel, locuitorii judeţului Suceava vor auzi, miercuri, semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10:00-12:00.

 

„Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările Inspectoratului pentru Situații de Urgență”, menționează ISU Suceava.

De marți până vineri,  în localități din țară, inclusiv în cele din judeţul Suceava, este declanșat mecanismul de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite și vor fi acționate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populației din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice. (N.B.)


Intră acum și în grupul de