Suceava, gazda a doua finale la limba romana nivel gimnazial


Intră acum și în grupul de

În aceasta perioada judetul Suceava este gazda a doua concursuri nationale, respectiv fazele nationale ale Olimpiadei de limba si literatura româna – gimnaziu si Concursului National de limba si literatura româna „Ionel Teodoreanu”. Festivitatea de deschidere a celor doua competitii a avut loc miercuri, 30 aprilie, ora 8.45, în Sala Mare a Casei de Cultura din Suceava, în prezenta elevilor participanti, a profesorilor coordonatori si însotitori.

Potrivit purtatorului de cuvânt al Inspectoratului Scolar Suceava, inspector scolar pentru imagine Laurenta Hacman la faza nationala a Olimpiadei de limba si literatura româna – gimnaziu participa 226 de elevi din care 116 de clasa a VII-a si 110 de clasa a VIII-a. Din judetul Suceava la aceasta etapa s-au calificat 9 elevi.

Faza nationala a Olimpiadei de limba si literatura româna – pentru liceu se desfasoara în judetul vecin, Botosani, unde 10 elevi reprezinta Suceava.

Cât priveste cel de-al doilea concurs gazduit de Suceava, Concursul National de limba si literatura româna „Ionel Teodoreanu”, cu statut de olimpiada, numarul participantilor este 115 din care 76 de clasa a V-a iar 79 de clasa a VI-a. La faza nationala a concursului participa 10 elevi suceveni. 


Intră acum și în grupul de