„Diavolii rosii” s-au calificat in finala de la Moscova


Intră acum și în grupul de

Manchester United – FC Barcelona   1 – 0 (1 – 0)

A fost catalogat de multi drept a cincea roata la caruta, un „batrân” printre tineri, ba chiar un jucator expirat. Mai mult, în octombrie s-a accidentat grav si sezonul parea compromis. A revenit însa si a vrut sa arate tuturor cine este seful. Marti seara, a reusit sa se razbune pe toti cârcotasii, în meciul 101 pentru „diavoli” în Liga Campionilor. Roscatul celor de la Manchester United a marcat singurul gol al dublei cu FC Barcelona si le-a oferit colegilor biletele spre finala de vis de la Moscova.

Dupa 0-0 pe Nou Camp, partida de pe „Old Trafford” a început într-un ritm alert, cu patrunderile impetuoase ale lui Messi din minutele 2 si 4. Începutul furibund al catalanilor avea sa fie taiat de golul lui Paul Scholes din minutul 14: sut senzational al mijlocasului englez, de la mare distanta, si mingea se opreste fix în vinclul portii lui Valdes. Era 1-0 si spectacolul era de-abia la început.  
Barca a trecut apoi pe lânga egalare, în minutul 19, când „argintul viu” Lionel Messi a realizat un numar de virtuozitate de mare clasa: cursa pe partea dreapta, finalizata cu sut la coltul lung. Van der Sar si-a aratat si el clasa si a reusit sa respinga, cu ceva emotii. La poarta cealalta, „diavolii rosii” au fost si ei aproape de gol, dar reluarea lui Park a ocolit buturile catalane.  
Ultimul sfert de ora al primei reprize avea sa îl aduca în prim-plan pe Deco. Mai întâi, starul portughez primeste o pasa de la Iniesta si suteaza, de la 20 de metri, peste poarta englezilor. Fostul fotbalist al lui FC Porto îsi încearca din nou norocul în minutul 37, dar mingea trimisa de el ocoleste din nou spatiul portii.  
Barcelona a început mult mai hotarâta partea a doua a jocului, realizând ca singurul mod prin care poate ajunge în finala este golul. Gazdele s-au aparat însa cu precizie de microtehnician si au fost chiar aproape de a da lovitura de gratie în minutele 53 si 57, dar Nani si Tevez nu l-au putut învinge pe Valdes. Exasperat, Rijkaard îl introduce imediat pe Thierry Henry în atac, iar francezul este primit cu ostilitate de întreg stadionul “Old Trafford”.  
Spaniolii au fost aproape de egalare în minutul 64, când „torpila” lui Deco, din lovitura libera de la peste 30 de metri, a fost respinsa în corner. Nici nou-intratul Herny nu a avut mai mult noroc în minutul 77, Van der Sar reusind sa retina cu siguranta mingea trimisa cu capul de atacantul Barcelonei.

Pe final de partida, oaspetii au luat cu asalt careul englezilor, însa reduta celor din Manchester a rezistat exemplar. Nimeni si nimic nu îi mai poate opri pe englezi în acest sezon. La Moscova, vom avea o finala 100% englezeaza! Si ce finala se anunta!  
Manchester United: Van der Sar – Hargreaves, Ferdinand, Brown, Evra (Silvestre, 92) – Nani (Giggs, 76), Scholes (Fletcher, 76), Carrick, Park – Cr. Ronaldo, Tevez. Antrenor: Sir Alex Ferguson.

FC Barcelona: Valdes – Zambrotta, Puyol, G. Milito, Abidal – Xavi, Yaya Toure (Gudjohnsen, 88), Deco – Messi, Iniesta (Henry, 60) – Eto’o (Krkic, 70). Antrenor: Frank Rijkaard.


Intră acum și în grupul de