Suceveanul ce a condus băut și a provocat un accident după ce a trecut cu mașina pe culoarea roșie a semaforului, arestat preventiv 30 de zile. El fugise de la locul accidentului și s-a ascuns după un gard viu


Intră acum și în grupul de

Un sucevean care a provocat, luni, un accident rutier la intersecția Căii Unirii cu strada Traian Vuia din municipiul Suceava după ce a trecut cu mașina pe culoarea roșie a semaforului a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Parchetul Judecătoriei Suceava a anunțat, miercuri, printr-un comunicat, că procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava arestarea preventivă a lui Marian Ciprian Pentelescu pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Anchetatorii arată că Pentelescu, ignorând cu rea credință valorile sociale ocrotite de legea penală cu privire la desfășurarea în condiții normale a circulației pe drumurile publice, luni seara, la orele 21.30, a condus un autoturism Mercedes CLS, înmatriculat în Anglia, în care se afla împreună cu o altă persoană, martor în caz,  pe Calea Unirii din Suceava, din direcția Burdujeni-Centru, iar la intersecția cu strada Traian Vuia nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric intrând în coliziune cu un autoturism marca Opel Astra care era condus regulamentar de numita o femeie care în urma accidentului a suferit leziuni traumatice fiind necesare îngrijiri medicale de specialitate.

Șoferul vinovat a avut o îmbibație alcoolică de 1,60 g% respectiv 1,45 g% alcool pur în sânge în momentul depistării și a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, fiind identificat ulterior de către un echipaj de jandarmi care a pornit în căutarea acestuia.

 Astfel, potrivit raportului întocmit de jandarmii care au pornit în urmărirea șoferului ce a părăsit locul producerii accidentului, acesta împreună cu martorul P.C.I. au fost identificați ascunzându-se în spatele unui gard viu de pe strada Traian Vuia din Suceava.

Anchetatorii menționează că anterior accidentului, șoferul l-a șicanat pe un alt participant la trafic care anunțase situația prin 112.

Bărbatul a mai fost condamnat anterior pentru infracțiuni similare arată procurorii care subliniază că acesta a dat dovadă de dispreţ făţiş faţă de regulile care reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice, infracţiuni grave prin natura lor şi în măsură să producă o anumită tulburare socială.

Jdecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava şi a dispus arestarea preventivă a lui Pentelescu pentru 30 de zile, menționează procurorii.


Intră acum și în grupul de