Reprezentanți ai unor asociații ale mediului de afaceri din Italia interesați de cooperarea cu autoritățile sucevene. Flutur anunță semnarea unor acorduri-cadru de colaborare

O delegație italiană reprezentată de Franco Antonio Pinardi, președintele LEADER – Consorțiului Național al Întreprinderilor Italiene și Pasquale Lino Mungari, președinte Confederației A.N.S.I. (Confederația școlilor de antreprenori) și secretar general al școlilor din sistemul de învățământ din Italia, au  efectuat miercuri și joi o vizită de documentare în județul Suceava, pentru a discuta oportunitățile de colaborare în domeniile turism, mediul de afaceri și mediul academic.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că în cadrul întâlnirii de la Consiliul Județean a prezentat potențialul economic al județului Suceava, cu accent pe turism, partea italiană dorind să cunoască la fața locului oferta turistică a Bucovinei, despre care a aflat lucruri interesante la Târgul Agri Travel&SlowTravel de la Bergamo din perioada 19-20 februarie 2017 și la care Bucovina ca destinație turistică, a participat pentru prima dată.

Totodată, la Camera de Comerț și Industrie Suceava a fost prezentată și  oferta de export  întreprinzătorilor suceveni adresată pieței din Italia.

El a menționat că la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava  discuțiile s-au concentrat pe dezvoltarea relațiilor Universității sucevene cu universități similare din Italia, colaborări care să încurajeze schimburile de studenți în baza oportunităților existente prin programul ”ERASMUS” .

„Ca o primă finalitate a discuțiilor avute la Consiliul Județean, am propus încheierea unui acord-cadru general între confederațiile italiene și Consiliul Județean Suceava în scopul promovării de acțiuni comune bilaterale. De asemenea, în urma discuțiilor de ieri s-a convenit semnarea în viitorul apropiat a unui parteneriat între CCI Suceava și consorțiul italian LEADER, cu scopul de a crea o platformă comună pentru investitorii din cele două țări, iar în ceea ce privește Universitatea, s-a convenit inițierea demersurilor pentru crearea unui cadru general de colaborare între A.N.S.I. Italia și Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava”, a spus Flutur.

El a mai arătat că după ce miercuri delegația italiană a vizitat câteva obiective din Suceava, ziua de joi, a fost rezervată detalierii ofertei turistice a Bucovinei, fiind vizitată și zona Gura Humorului, unde s-au purtat discuții cu agenți economici privind colaborarea în domeniul turismului.

„Așa cum am mai spus și altă dată, cum am spus-o și cu prilejul deschiderii de noi linii aeriene de pe Aeroportul din Suceava, ne propunem să dezvoltăm colaborarea pe zone adiacente destinațiilor acestor curse, pentru că ne propunem să valorificăm tot mai bine oportunitatea de avea aeroport internațional, și care este unul dintre cele mai moderne aeroporturi din țară”,  a mai declarat Gheorghe Flutur.(N.B.)