Candidat sucevean la Examenul de definitivare în învățământ eliminat din cauză că i-a sunat telefonul mobil în timpul probei scrise


Intră acum și în grupul de

Un candidat a fost eliminat din examen, alţi 12 au absentat, iar 25 s-au retras de la proba scrisă a Examenului naţional de definitivare în învăţământ.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, joi, că la Examenul naţional de definitivare în învăţământ 253 de candidaţi au avut validate dosarele de înscriere din totalul celor 272.

El a spus că la proba scrisă a acestui examen, care s-a desfăşurat, joi, la Colegiul Tehnic “Samoil Isopescu” Suceava, un candidat a fost eliminat din examen întrucât nu şi-a predat telefonul şi i-a sunat în timpul probei, alţi 12 au absentat şi 25 s-au retras din examen, iar 215 au predat tezele.

Conform Calendarului de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ 2016-2017, în data de 20 aprilie 2017 este prevăzută susţinerea probei scrise, în data de 25 aprilie 2017 vor fi afişate rezultatele, în intervalul 25-26 aprilie sunt înregistrate contestaţiile care vor fi transmise centrelor de evaluare, în perioada 26-29 aprilie este prevăzută soluţionarea contestaţiilor, iar pe 30 aprilie 2017 vor fi afişate rezultatele finale.

Transmiterea tabelelor nominale cu candidaţii admişi către MENCŞ, precum şi validarea rezultatelor examenului printr-un ordin de ministru al Educaţiei Naţionale sunt prevăzute pentru perioada 2-22 mai 2017.

De precizat este că în până în data de 31 martie 2017 au fost efectuate inspecţiile la clasă pentru candidaţii încrişi la examenul de definitivat.

Nota minimă de promovare a examenului este 8, iar candidaţii care promovează acest examen dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Potrivit MEN;  examenul de definitivare în învăţământ certifică şi faptul că un cadru didactic debutant, care a optat pentru această carieră, dispune de pregătirea necesară pentru exercitarea profesiei didactice şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

(Liliana  Bujdei)


Intră acum și în grupul de