Prefectul de Suceava cere șoferilor să adopte o conduită preventivă în trafic şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a dat, vineri dimineața, asigurări că defecțiunile la rețelele electrice afectate de intemperii vor fi remediate în scurt timp, dar a făcut un apel șoferilor să adopte o conduită preventivă în trafic și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri.

„Prefectul judeţului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, îi asigura pe toţi consumatori casnici, nealimentati cu energie electrică că în scurt timp defecţiunile vor fi remediate iar conducătorii auto sunt rugaţi să adopte o conduită preventivă în trafic şi să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Potrivit sursei citate, avariile produse la reţelele de distribuţie a energiei electrice, din cauza ninsorilor însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme foarte rece, au fost înregistrate în 10 localităţi, din care șapte localități sunt nealimentate total: Poiana Mărului, Văleni, Stânişoara, Benia, Horodnicu de Sus, Brodina, Lucina, iar trei localităţi sunt nealimentate parţial, Straja, Salcea și Dumbrăveni, fiind afectați 2.854 de consumatori casnici.

Temperatura aerului în judeţul Suceava la ora 5,00 a fost cuprinsă între: -5,0 gr.C la staţia hidrometrică Părhăuţi şi +1,0 gr.C la staţia hidrometrică Tibeni.

S-au înregistrat precipitaţii cuprinse între: 2,8 l/mp la staţia hidrometrică Poiana Stampei şi 30,6 l/mp la staţia hidrometrică Gură Humorului.

Stratul de zăpadă este cuprinse între: 1 cm la staţia hidrometrică Siret şi 40 cm la staţia hidrometrică Gură Humorului

Vineri dimineața pe drumurile publice din judeţ, se circulă în condiţii de iarnă , iar stratul de zăpadă este de până la 2 centimetri. Pe drumuri se acționează cu utilaje de deszăpezire şi se împrăştie de material antiderapant.(N.B.)


Intră acum și în grupul de