Urmărire de 15 kilometri la Vicovu de Sus după un Mercedes plin cu țigări de contrabandă. Șoferul mașinii a lovit autospeciala poliției de frontieră


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din Vicovu de Sus au descoperit 4.350 pachete cu țigări de contrabandă într-un autoturism pe care l-au urmărit în trafic pe o distanță de aproximativ 15 kilometri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, Ilie Poroch-Serițan, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vicovu de Sus au desfășurat joi o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

”Pe timpul acțiunii, în jurul orei 18.00, un echipaj al poliției de frontieră, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a identificat în trafic un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Marea Britanie.

Avand suspiciuni că transportă țigări de contrabandă, polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri mașina pentru control, moment în care conducătorul auto și-a continuat deplasarea în mare viteză spre localitatea Vicovu de Sus.

În acel moment echipajul poliției de frontieră a trecut la urmărirea autoturismului, folosind semnalele acustice şi luminoase. Pe timpul urmăririi, autoturismul în cauză a acroșat usor autospeciala poliției de frontieră cu intenția de a scăpa de oamenii legii.

După o urmărire de aproximativ 15 Km, autoturismul în cauză a fost descoperit în curtea unui imobil de pe raza localității Vicovu de Sus. Autoturismul a fost dus la sediul sectorului unde în urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 4.350 pachete cu țigări, mărcile Marble si Rothmans, de proveniență ucraineană”, a declarat Serițan.

El a mai precizat că țigările în valoare de 48.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, în cauză efectuându-se cercetări pentru depistarea persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, autoturismul folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. (Irina Lițu)

 

 

 


Intră acum și în grupul de