Săptămâna Europeană a Vaccinării va fi marcată şi la Suceava prin distribuirea de materiale informative şi organizarea unui atelier de lucru la DSP


Intră acum și în grupul de

Săptămâna Europeană a Vaccinării, desfăşurată în perioada 24-30 aprilie 2017, va fi marcată şi la Suceava prin distribuirea unor materiale informative privind importanţa vaccinării, dar şi prin organizarea unui atelier de lucru la DSP Suceava cu asistenţii medicali comunitari şi mediatorii sanitari.

Directorul executiv al DSP Suceava, ing. Andrei Ianovici, a precizat, vineri, într-un comunicat de presă că Săptămâna Europeană a Vaccinării (SEV) este o iniţiativă regională condusă şi coordonată de Biroul Regional pentru Europa al OMS şi implementată de Statele Membre ale Regiunii europene.

El a spus că, la nivel judeţean,  coordonarea campaniei de marcare a Săptămânii Europene a Vaccinării este asigurată de Compartimentul de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii în colaborare cu Compartimentul de Supraveghere Epidemiologică şi Control Boli Transmisibile.

“Direcția de Sănătate Publică Suceava marchează Săptămâna Europeană a Vaccinării prin desfășurarea unor activităţi de informare adresate părinţilor, personalului medical vaccinator, autorităţilor locale ce deservesc comunităţile de rromi, mediatorilor sanitari, asistenților medicali comunitari, dar și publicului larg”, a precizat Ianovici.

Directorul executiv al DSP Suceava a menţionat că pe site-ul instituţiei, la secțiunea Promovarea Sănătății, vor fi postate materiale și broșuri informative adresate populației. Ianovici a arătat că DSP Suceava va transmite în format electronic medicilor de familie din judeţ materiale informative referitoare la campania privind Săptămâna Europeană a Vaccinării 2017.

Totodată, distribuirea de materiale informative pentru grupurile țintă, respectiv părinți și populația generală, se va face direct prin intermediul medicilor de familie, prin intermediul asistenților medicali comunitari și a mediatorilor sanitari rromi.

În cadrul campaniei va fi organizat la DSP Suceava şi un Atelier de lucru cu asistenţii medicali comunitari şi mediatorii sanitari din județ  în cursul dimineţii de 27 aprilie.

De precizat este că marcarea Săptămânii Europene a Vaccinării are ca scop conştientizarea în rândul populaţiei a importanţei vaccinării, iar sloganul campaniei din 2017 este ”Vaccinarea protejează sănătatea în fiecare etapă a vieţii”.

Sursa: DSP Suceava

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de