Harșovschi: Ne propunem să scoatem tot gardul viu din oraș. În câteva săptămâni gazonul va fi verde, vom planta flori și orașul va arăta mai bine


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a declarat, joi seara în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că tot gardul viu din oraș urmează să fie eliminat și înlocuit cu gazon și flori, arătând că această soluție va oferi un aspect mai frumos al orașului, dar este și mai sănătoasă pentru că se elimină praful.

„S-a lucrat și se lucrează la înfrumusețarea orașului”, a spus viceprimarul în cadrul emisiunii.

Harșovschi a precizat că în lumea civilizată, acest gard viu a dispărut de foarte mult timp.

„Acesta este mai mult o protecție pentru mizerie, la praf, la vânt se adună fel de fel de mizerii”, a spus viceprimarul.

El consideră că fără gardul viu orașul va fi mai frumos și a adăugat că pe partea stângă a bulevardului principal este eliminat acest gard viu și se lucrează acum pe partea dreaptă.

„Se dă și o deschidere mai mare a bulevardului. Odată ce vom avea verdele gazonului veți vedea că va arăta mult mai bine”, a spus Harșovschi.

El consideră că va fi mai bine și din punct de vedere al sănătății pentru că „un teren fără gazon în spatele unui gard viu e o sursă de poluare, de praf, față de un gazon care crește și înrădăcinează pământul”.

Viceprimarul a mai spus că pe termen mediu și lung va fi scos tot gardul viu din municipiul Suceava.

„În momentul de față acționăm doar pe bulevardul principal pentru că trebuie să vedem și noi ce forțe avem cu cei de la Direcția Domeniului Public. Nu cheltuim bani cu o firmă de peisagistică”, a menționat Harșovschi.

El susține că orașul va arăta mult mai bine în câteva săptămâni după ce gazonul va fi verde și vor fi plantate și flori.

„În câteva săptămâni vom avea, pe lângă gardul viu scos și gazonul ieșit, vom avea flori și municipiul Suceava va arăta mult mai bine decât arată într-o perioadă anostă de iarnă sau toamnă”, a conchis Harșovschi.(N.B.)


Intră acum și în grupul de