ISJ a gasit solutii pentru majoritatea solicitantilor de pretransfer si transfer in invatamantul sucevean


Intră acum și în grupul de

Inspectorul general-adjunct al ISJ Suceava Daniel Hrenciuc a precizat vineri ca s-au gasit solutii de posturi pentru majoritatea din cele 378 cadre didactice care au solicitat transfer prin restrângere de activitate sau pretransfer la cerere.  Repartizarea acestora  s-a realizat în cadrul sedintelor publice desfasurate  pe 29 si 30 aprilie, unde au avut prioritate dascalii intrati în restrângere de activitate. Daniel Hrenciuc a spus ca au ramas nerezolvate doar câteva cazuri  de profesori, care mai au putin pâna al pensie, carora le-a promis ca  vor fi detasati în interesul învatamântului, etapa care va avea loc pâna pe 12 mai.

Cela mai multe dosare au fost depuse la învatatori si educatoare, 165 în total, atât la restrângere de activitate cât si la pretransfer si transfer la cerere, aproape toate fiind rezolvate, mai ales ca au fost mai multe posturi de educatoare chiar în municipiul Suceava.

Adjunctul ISJ Suceava a mai adaugat ca pentru unii învatatori s-a gasit solutia unui post în cea de-a doua specializare pe care o au, de profesor psihopedagog sau profesor la o anume disciplina.  

În acest an în judetul Suceava sunt 1676 posturi libere, din care 368 titularizabile, 680 fiind complete din cele netitularizabile, iar restul fiind sub o norma. Conform calendarului miscarii personalului didactic 2008, dupa sedintele publice, între 2 si 5 mai vor fi înregistrate contestatiile la ISJ, acestea urmând sa fie solutionate pâna pe 6 mai. Urmeaza detasarea în interesul învatamântului, programata în perioada 7-12 mai. 


Intră acum și în grupul de