Valentino Rossi a castigat Grand Prix-ul Chinei


Intră acum și în grupul de

Valentino Rossi reuseste o performanta superba la Shanghai si câstiga prima sa cursa Moto GP din anul 2008. De cinci ori campion mondial, italianul îsi bucura din nou fanii cu o victorie, punând capat unei lungi perioade în care a stat departe de prima pozitie a podiumului.

“The Doctor” a zburat pur si simplu pe pista din China, obtinând al 89-lea succes de mare premiu, ceea ce îl apropie la o singura victorie de Angel Nieto, care detine al doilea record al tuturor timpurilor, într-un clasament dominat de italianul Giacomo Agostini.

Dani Pedrosa, campionul în exercitiu, s-a clasat al doilea în Marele Premiu al Chinei, în timp ce Casey Stoner a ocupat în final pozitia a treia. „Sunt foarte fericit, pentru ca a trecut ceva vreme fara victorie. A fost o perioada dificila. A trebuit sa insist serios pentru a-l bate pe Dani. Este o mare victorie pentru noi”, a declarat italianul la sfârsitul cursei.

Suprematia lui Rossi în cursa din China a fost recunoscuta si de Pedrosa, care declara: „La sfârsit, am încetinit, pentru ca pur si simplu nu-l puteam ajunge pe Valentino; m-am hotarât sa tin motorul în functiune si sa-mi asigur locul doi”.

Debutantul Jorge Lorenzo a impresionat din nou, chiar daca a patra cursa a circuitului mondial nu i-a lasat loc pe podium, asa cum se întâmplase în precedentele dispute. Spaniolul a insistat sa concureze duminica, în ciuda accidentului de cosmar suferit la antrenamentele de vineri, pentru a învinge astfel durerile si a termina cursa pe locul patru.


Intră acum și în grupul de