Avertizare „COD GALBEN” pentru Suceava


Intră acum și în grupul de

Cinci judete, printre care si Suceava, au primit o dubla avertizare „COD GALBEN”, de la meteorologi si de la hidrologi, potrivit careia cantitatile de apa vor depasi 35-40 de litri pe metru patrat, avertizarea hidrologica fiind valabila pâna luni dimineata, la ora 10. Sunt vizate judetele Galati, Tulcea, Constanta, Suceava si Botosani. În aceste zone, va ploua torential si sunt posibile depasiri ale cotelor de atentie pe râurile mici si mijlocii.  
 
Avertizarea hidrologica cod galben vizeaza râurile Suceava, cursul superior si afluentii (Putna, Pozen, Sucevita, Solonet, Somuzul Mare, Somuzul Mic), Moldova, pe cursul superior si pe afluenti (Moldovita, Humor, Risca), afluentii Bistritei (Tesna, Bancu, Tomnatec), afluenti ai Bârladului (Berheci, Zeletin, Tecucel), cursul superior al râului Jijia si afluentii (Volovat, Buhai, Miletin), dar si râurile din Dobrogea (Casimcea, Râmnic, Cartal, Vl. Neagra, Slava, Telita si Hamangia). 
 
”Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanti, torenti, pâraie si cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie”, se arata în comunicatul ANM. 
 
În regiunile din estul si sud-estul tarii se vor înregistra ploi însotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vântului si, izolat, caderi de grindina, potrivit atentionarii meteorologice de pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie. „Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 – 25 de litri pe metru patrat si, pe arii restrânse, 35 – 40 l/mp”, potrivit ANM.


Intră acum și în grupul de