Trei sirieni ascunşi în remorca unui camion condus de un cetăţean turc, depistaţi de poliţiştii de frontieră din PTF Siret


Intră acum și în grupul de

Trei cetăţeni sirieni cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, care erau ascunşi în remorca unui automarfar condus de un cetăţean turc, au fost depistaţi, duminică, de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din PTF Siret, în baza unei informații, au efectuat, duminică după-amiază, controlul specific asupra unui automarfar cu remorcă încărcat cu cabluri electrice, condus de un cetăţean turc, în vârstă de 53 ani.

 El a spus că echipa comună de control a descoperit ascunse în remorca automarfarului, printre marfa transportată, trei tineri, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceştia sunt cetățeni sirieni, cu vârste cuprinse între 18 și 20 ani, care au declarat că s-au ascuns în remorcă intenţionând să ajungă în Marea Britanie.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava a mai spus că şoferul camionului a declarat că nu avea cunoștință despre modul în care tinerii s-au ascuns în remorcă, el staționând pe traseu în mai multe locuri.

“În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea documentării cauzei penale, cetățenii sirieni fiind predați în luni dimineață Biroului Imigrări Suceava din cadrul Inspectoratului General Imigrări, în vederea luării măsurilor specifice”, a precizat Poroch Seriţan.  (Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de