Handbal, Liga Nationala : CS Universitatea Suceava are asigurat locul 6, dar poate termina si pe 5


Intră acum și în grupul de

Duminica s-au disputat meciurile penultimei etape din cadrul Ligii Nationale de handbal masculin. CS Universitatea Suceava a jucat în devans partida din aceasta runda cu UCM Resita, scor 28-31. În celelalte întâlniri s-au înregistrat urmatoarele rezultate: CSM Medgidia – HCM Constanta 24-34; Energia Pandurii Tg. Jiu – Uztel Ploiesti 31-29; Minaur Baia Mare – CSM D&C Oradea 32-25; Steaua Bucuresti – HC Odorhei 36-30; Poli Izometal Timisoara – Stiinta Bacau 36-35; CS Universitatea Suceava – UCM Resita 28-31.

Conform distributiei locurilor de cupa europeana, pozitia a cincea, pe care se afla acum CS Universitatea Suceava, este ultima care duce în Europa, însa datorita faptului ca UCM Resita joaca finala Cupei Challenge, România poate primi un loc suplimentar în cazul în care banatenii vor reusi sa câstige acest trofeu, astfel ca si locul 6 ar permite participarea într-o cupa europeana.

În etapa de ieri, noua campioana a României, Steaua MFA Bucuresti, a respectat calculele hârtiei si a câstigat partida de pe teren propriu cu HC Odorhei, scor 36-30. Harghitenii mai au sanse sa prinda locul 6, principala conditie fiind sa învinga în ultima etapa pe Minaur Baia Mare. O victorie a celor de la HC Odorhei i-ar favoriza si pe handbalistii lui Petru Ghervan, care ar încheia campionatul pe locul 5, indiferent de rezultatul meciului de pe Litoral.

Handbalistii lui Petru Ghervan vor disputa ultima partida a sezonului pe terenul campioanei de anul trecut, HCM Constanta, astfel ca studentii au sanse mari sa ramâna cu cele 29 de puncte acumulate pâna în prezent.

Minaur Baia Mare ocupa locul 6, cu acelasi numar de puncte ca si Universitatea Suceava, dupa ce a învins ieri pe CSM Oradea, scor 32-25.

În acest caz, totul se va decide în ultima runda la confruntarea dintre HC Odorhei – HC Minaur. În cazul în care baimarenii nu pierd aceasta partida, ei ar acumula 30/31 de puncte si ar termina pe pozitia a cincea, iar CS Universitatea ar termina pe locul 6 si ar depinde de rezultatul Resitei în finala cu Alpla Hard. Daca harghitenii se impun, atunci exista posibilitatea ca trei echipe sa aiba acelasi numar de puncte, 29. În acest caz, regulamentul spune ca se va întocmi un clasament în 3, în care vor conta doar meciurile directe.
Iata rezultatele directe dintre cele 3 echipe si cum ar arata acest clasament:


Intră acum și în grupul de