Aproape 300 de șoferi, verificați cu etilotestul în patru zile de controale în trafic. Polițiștii suceveni au reținut 15 permise și au aplicat amenzi de aproape 46.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au verificat cu aparatul etilotest aproape  300 de șoferi, au reținut 15 permise de conducere și au aplicat amenzi de aproape 46.000 de lei pe parcursul celor patru zile de controale efectuate pe drumurile din județ.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în perioada 21-24 aprilie a.c.. polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, împreună cu polițiștii din cadrul birourilor şi formaţiunilor de profil din teritoriu au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii conducerii de vehicule sub influenţa alcoolului.

”În cadrul acţiunii au fost verificaţi cu aparatul etilotest 297 de conducători auto. Au fost aplicate 136 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 45.725 lei. De asemenea, au fost constatate 12 infracţiuni. Pentru abaterile constatate au fost reţinute 15 permise de conducere”, arată sursa citată.

Poliția Județeană Suceava prezintă câteva exemple ale unor şoferi care au condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi cu viteză excesivă punând în real pericol siguranţa traficului rutier.

”Din fericire, prezenta activă a poliţiştilor în teren a făcut ca aceşti şoferi să fie opriţi înainte de producerea unor tragedii”, precizează sursa citată.

Astfel, la data de 21.04.2017, ora 17.47, pe D.N. 29, în localitatea Dumbrăveni a fost oprit pentru control autoturismul, care circula din direcţia Salcea spre Botoşani cu viteza de 79 km/h în localitate.

Întrucât conducătorul auto, un bărbat de 43 de ani, din comuna Dumbrăveni, emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate  probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

La data de 21.04.2017, ora 20.55, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc, a oprit în trafic un autoturismul, care a fost înregistrat circulând pe strada Calea Transilvaniei cu viteza de 92 km/h, în interiorul localităţii.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat, de 31 ani, localnic.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, stabilindu-se că avea o concentraţie alcoolică în aerul expirat de 0,56 mg/l.

Celui în cauză i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei, întocmindu-se dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere a unui autovehicul cu alcoolemie peste limita legală”. La 22.04.2017, ora 16:18, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier Suceava, au oprit în trafic a autoturismul, condus de un bărbat de 44 ani din comuna Cacica. Datorită faptului ca emana halena alcoolica a fost testat cu aparatul etilotest indicând valoarea de 0.74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sus-numitul a fost transportat la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru „conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

 La data de 22.04.2017, în jurul orei 18.00, o patrulă de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Calea Cernăuţi pe raza oraşului Vicovu de Sus, au oprit pentru control un autoturism, care a fost înregistrat cu aparatul radar circulând cu viteza de 75km/h în localitate.

Poliţiştii au procedat la oprirea autoturismului în cauză prin punerea în funcţiune a semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie, conducătorul autoturismului s-a conformat, oprind autoturismul în afara părţii carosabile.

Conducătorul auto a fost identificat  ca fiind un bărbat de 33 ani din Vicovu de Sus și întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0.50 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a procedat la conducerea acestuia la Spitalul Municipal Rădăuți pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

 La data de 22.04.2017, ora 18.37, echipajul poliţiei rutiere din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control autoturismul, care circula pe strada Ion Creangă din Câmpulung Moldovenesc, condus de către un tânăr de 20 ani din comuna Fundu Moldovei, care a fost testat cu aparatul alcooltest stabilindu-se că avea o concentraţie alcoolică în aerul expirat de 0,84 mg/l.

Celui în cauză i s-au prelevat probe biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei, întocmindu-i-se dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea a unui autovehicul cu alcoolemie peste limita legală”.

La data de 22.04.2017, ora 19.36, Poliția Municipiului Vatra Dornei – compartimentul rutier, a oprit în trafic un autoturism care circula pe DC 82 pe raza comunei Şaru Dornei, condus de un bărbat de 36 ani din comuna Șaru Dornei.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acesteia cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea a unui autovehicul cu alcoolemie peste limita legală”.

La data de 23.04.2017, ora 02.22, echipajul poliţiei rutiere din cadrul  Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, care circula pe strada Calea Transilvaniei din Câmpulung Moldovenesc, cu o viteză peste limita legală.

Conducătorul autoturismului nu a respectat semnalul regulamentar de oprire, ocazie cu care s-a procedat la urmărirea acestuia aprox. 10 km, constatându-se că pe această distanță a circulat cu viteza de 166 km/h, în momentul când acesta a ajuns pe DN 17 din comuna  Pojorâta, în zona unei stații peco, a fost blocat și oprit în trafic.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că la volanul autoturismului se afla un bărbat de 33 ani din comuna Fundu Moldovei, care a fost testat cu aparatul alcooltest stabilindu-se că avea o concentraţie alcoolică în aerul expirat de 0,70 mg/l.

Celui în cauză i s-au prelevat probe biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei, întocmindu-se dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere a unui autovehicul cu alcoolemie peste limita legală”.

La data de 23.04.2017, ora 03.10, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Preutești desfășurând activități în cadrul unei acțiuni pe linie de depistare a conducătorilor auto ce conduc autovehicule sub influența alcoolului au oprit în trafic pe raza satului valea Bourei, comuna Dolhești autoturismul condus de către un bărbat de 30 ani din Pașcani, județul Iași.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea indicată de acesta fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Fiind verificat în bazele de date, conducătorul auto nu figurează cu permis de conducere eliberat de autoritățile române, acesta prezentând un permis eliberat de către autoritățile engleze.

În speță s-a întocmit dosar penal urmând a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuzul de prelevare de mostre biologice”.

 La data de 23.02.2017, ora 03:05, echipajul din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Vadu-Moldovei aflându-se de serviciu pe raza comunei Forăști, sat Boura,  a oprit în trafic pe D.J.108 E autoturismul condus de un bărbat de 28 ani din comuna Dolheşti.

Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat drept pentru care a fost condus la Spitalul Fălticeni unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană sub influența alcoolului”.

La data de 23.04.2017, ora 00:35, un echipaj al Poliției Rutiere Suceava a oprit pentru control un  autoturism care circula pe banda a doua de circulaţie din direcţia străzii Calea Obcinilor către strada Mărășești. În urma  controlului efectuat, poliţiştii au constatat că conducătorul auto era un bărbat, de 38 ani din Mălini. Întrebat fiind dacă a consumat băuturi alcoolice, acesta a răspuns afirmativ, motiv pentru care a refuzat testarea și a fost condus la spital pentru prelevarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. La spital a acceptat testarea alcoolscopică rezultând o concentrație de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior susnumitul a refuzat să se supună prelevării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei în prezența personalului medical de gardă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de „refuzul conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”.

La data de 23.04. 2017, ora 04.20, patrula din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control un autoturism, care se deplasa sinuos pe DN 17A raza comunei Marginea, condus de un bărbat de 33 ani din orașul Vicovu de Sus, acesta declarând că nu are asupra sa niciun document.

S-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliției Române, stabilindu-se că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sus-numitul a fost transportat la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea  unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea  unui vehicul sub influența alcoolului”. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de