USV organizează în premieră, în acest an, Marșul absolvenților. Primul și singurul cosmonaut român, Dumitru Prunariu, este așteptat la festivitatea de absolvire


Intră acum și în grupul de

Primul și singurul cosmonaut român, Dumitru Prunariu, este așteptat să participe la Suceava, la începutul lunii mai, la un eveniment organizat în premieră de Universitatea „Ștefan cel Mare”, pentru a sărbători absolvenții promoţiei 2017.

Sursa foto: Facebook Mihai Dimian

Toţi absolvenții studiilor de licenţă şi masterat ai Universității „Ștefan cel Mare” Suceava vor lua parte la un eveniment deosebit, organizat pentru prima dată de către instituția de învățământ superior.

Dacă până anul trecut fiecare specializare sau facultate din cadrul universității sucevene organiza un curs festiv prin care să evidențieze rezultatele din timpul studiilor, în acest an conducerea USV a preluat modelul altor universităţi din ţară și organizează un triplu eveniment.

Prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector cu imaginea universităţii, relaţii internaţionale şi dezvoltare europeană, a declarat pentru News Bucovina că în data de 8 mai va avea loc Marşul absolvenţilor USV, urmat de o festivitate de absolvire și un concert al trupelor Univercity și Voltaj.

Marşul absolvenţilor USV se va desfășura pe traseul Universitate – esplanada Casei de Cultură, după care se va organiza festivitatea de absolvire, la care vor lua parte oficialități locale, profesori, părinți și prieteni, dar și Dumitru Prunariu, primul și singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic.

Sursa foto: Facebook Dumitru Prunariu

Potrivit conducerii Universității, Prunariu și-a dat acordul de principiu în ce privește prezența sa la manifestare.

Amplul eveniment pe care îl organizează universitatea suceveană în acest an vine în completarea cursurilor festive, studenții având în continuare posibilitatea de a-și organiza ceremonii de absolvire.

Prorectorul USV a menționat că absolvenții promoției 2017 vor mărșălui îmbrăcăți în tricouri personalizate și robe, după preferințe.

Cât despre programul pe ore al evenimentelor, prof. univ. dr. Ştefan Purici a arătat că festivitățile vor avea loc în a doua parte a zilei de 8 mai.

„Deocamdată, nu avem un orar fix, dar în principiu evenimentele vor avea loc în a doua jumătate a zilei, spre seară, după ora 16.00 – 17.00”, a declarat prof. univ. dr. Ştefan Purici. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de