Pădurar din Marginea cercetat penal în urma depistării unui transport ilegal de lemn la Sucevița


Intră acum și în grupul de

Un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Marginea este cercetat penal pentru fals în înscrisuri oficiale și uz de fals după ce polițiștii au depistat un transport ilegal de lemn la Sucevița.

Poliția Județeană Suceava a anunțat că luni dimineața la ora 05:37, o patrulă de poliţie din cadrul Postului de Poliție Volovăț a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, o autoutilitară marca care transporta lemn rotund rășinoase și se deplasa spre comuna Marginea.

Șoferul, un bărbat de 47 de ani, din comuna Marginea a prezentat polițistului documentele autoutilitarei și cele personale, declarând faptul că nu deține documente legale în privința materialului lemnos.

Efectuându-se verificări a rezultat că pentru cantitatea de material lemnos transportată de autoutilitara mai sus menționată nu este înregistrat niciun aviz de însoțire.

În acest caz s-a solicitat conducătorului auto să transporte materialul lemnos la locul de depozitare aparținând O.S. Marginea, pentru a fi descărcat și a fost solicitat sprijin de specialitate de la IPJ Suceava – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, precum și de la Garda Forestieră Suceava.

FOTO: arhivă

După ce autoutilitara a fost condusă la locul mai sus menționat, la ora 07:50, s-a prezentat  un bărbat de 42 de ani, din comuna Marginea, pădurar în cadrul O.S. Marginea, care a prezentat avizul de însoțire primar emis la ora 06:15, după identificarea de către patrula de poliţie.

În urma inventarierii materialului lemnos, s-a constatat că şoferul transporta cantitatea de 31, 47 mc lemn rotund rășinoase care a fost predat în custodie pe bază de proces-verbal maistrului silvic în cadrul O.S. Marginea.

Întrucât cantitatea de material lemnos a fost transportată fără proveniență legală, societatea comercială la care era angajat bărbatul a fost sancționată contravențional cu suma de 5.000 lei iar materialul lemnos în valoare de 10.000 lei a fost confiscat.

De asemenea, s-a procedat la indisponibilizarea autoutilitarei în valoare de 40.000 euro, proprietatea societăţii comerciale, care a fost lăsată în custodie Direcției Silvice Suceava.

În acest caz s-a întocmit dosar penal în care pădurarul de 42 de ani este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „falsul material în înscrisuri oficiale” și „uzul de fals”. (N.B.)


Intră acum și în grupul de