Incendiu la o casă din Burdujeni Sat, din cauza coșului de fum deteriorat


Intră acum și în grupul de

Un incendiu a izbucnit luni seară la o casă situată pe strada Ştefan Luchian din cartierul sucevean Burdujeni Sat, din cauza coșului de fum deteriorat.

FOTO: arhivă

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, la fața locului au intervenit militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava cu trei autospeciale.

”La sosirea echipajelor, ardea acoperişul casei de locuit, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă”, a arătat Găleată, precizând că din fericire, nu s-au înregistrat victime.

În incendiu au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de 120 de metri pătraţi, pereţii din lemn de la camerele de locuit aflate la etaj, pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi, bunuri casnice şi altele. Flăcările au degradat tencuiala şi izolaţia casei, pe câte 30 de metri pătraţi, obiecte de mobilier şi învelitoarea din tablă a acoperişului, pe 100 de metri pătraţi.

Găleată a menționat că incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza jarului sau scânteilor provenite din coşul de fum deteriorat.

Incendiul, anunțat prin 112 la ora 19:26,  a fost lichidat la ora 21:05, iar pompierii au salvat casa proprietarului.


Intră acum și în grupul de