Dinamo invinge Steaua si impinge titlul spre Cluj


Intră acum și în grupul de

Dinamo – Steaua 2 – 1

Pe o vreme câineasca, Steaua si-a jucat sansa în „Stefan cel Mare”. Ros-albastrii aveau ca scop câstigarea macar a unui punct în înclestarea cu eterna rivala, pentru a fi aproape siguri de obtinerea titlului. De partea cealalta, „câinii rosii” aveau o singura sansa pentru a-si bucura fanii: victoria.

Terenul ud si ploaia continua nu au reusit sa afecteze calitatea spectacolului. Steaua a început dezlantuit, dar gazdele au echilibrat jocul repede si au devenit mai active în atac. Daca echipa din Ghencea a punctat la capitolul mari sanse, ocaziile au fost de partea dinamovistilor. Ropotan a sutat bine, în minutul 22, dar Zapata a reusit sa acorde corner. Cristea a încercat si el, dar nu a nimerit cadrul portii, sase minute mai târziu. În replica, Dica are mingea pusa pe cap de Nicolita, dar Blay reuseste sa îl împiedice sa trimita în plasa. Tot decarul stelist avusese o ocazie uriasa, în minutul 21, scapând singur la marginea careului. Dar nu a intervenit, iar Izvoranu l-a blocat chiar în momentul sutului. Dupa toate ratarile, a venit si deschiderea scorului. Danciulescu este scos din ofsaid de un fundas advers, scapa singur cu Zapata. Portarul columbian îl faulteaza. Penalty executat perfect de Bratu, la vinclu. 1-0 pentru Dinamo, scor care ramâne neschimbat pâna la pauza.

Faza-cheie a partidei poate fi numita cea din minutul 51. Bratu cade în careu. Tudor vrea sa duca mâna la cartonas, pentru simulare. Dar nu are curaj. Atacantul dinamovist avea un galben luat în finalul primei reprize. Eroare de arbitraj grava, care avea sa influenteze soarta partidei. Atacantul din Groapa avea un galben luat usor, în finalul primei parti. Si el este cel care are un rol decisiv la golul al doilea, care a cazut în minutul 58. Bratu a fost deschis la limita ofsaidului, a intrat decis si i-a pus mingea lui Danciulescu, în fata portii. 2-0. În sfârsit, l-am vazut si pe Bratu altruist. Si s-a simtit pe tabela. 
Steaua se avânta în atac. Lobont respinge sutul lui Dayro Moreno, cel de la distanta, cel din sase metri… Da si emotii la un cap al lui Dica, când scapa mingea spre poarta, dar o retine lânga linia portii. Si pâna la urma Steaua reuseste un gol, prin Ghionea, care trimite cu capul mingea în plasa portii lui Lobont. Era minutul 70. Sperantele s-au reaprins. Si ocazii mai sunt. Dar scorul final ramâne favorabil dinamovistilor: 2-1 cu Steaua. Si un final cu multe îmbrânceli si cu doua cartonase rosii, aratate lui Bratu si lui Dica.

Echipa patronata de Gigi Becali trebuie sa astepte rezultatul din ultima etapa, din derby-ul Clujului, ca sa stie daca este campioana. Deocamdata, CFR are 73 de puncte, iar Steaua este cu un punct în urma. Dar trebuie recunoscut, oricâte defecte le-am gasi dupa meci, ca jucatorii din Ghencea au luptat cu daruire pe stadionul din “Stefan cel Mare”. Steaua a aratat ca este chiorul din tara orbilor si merita sa fie împarat. Numai ca, iata, s-au înmultit chiorii în România…

Au evoluat formatiile:

Dinamo: Lobont – Blay, Moti, Izvoranu, Pulhac – Cristea (Torje, 73), Margaritescu (Vranjkovic, 79), Ropotan, C. Munteanu (L. Goian, 90) – Bratu, Danciulescu. Antrenor: Cornel Talnar.

Steaua: Zapata – Nicolita, Radoiu, Ghionea, Nesu – Ov. Petre (Habibou, 62), Lovin – Neaga (V. Badea, 77), Dica, Mendoza (Dayro Moreno, 53) – Pepe Moreno. Antrenor: Marius Lacatus.

 

Ceahlaul – Poli Timisoara 2 – 1

Gruparea de sub Pietricica a produs o surpriza, asteptata pe undeva, în ultima partida a etapei cu numarul 33 din Liga I. Elevii lui Viorel Hizo s-au impus în fata Politehnicii Timisoara cu scorul de 2-1, iar visul lor de a ramâne în primul esalon înca mai traieste, desi drumul pentru îndeplinirea acestui obiectiv este unul destul de anevoios.

Partida parea ca se va juca la mijlocul terenului, într-o uzura continua si fara faze importante. Însa debutul ezitant a fost sters de ocazia imensa irosita de Arman Karamian în minutul opt, fotbalistul ratând în pozitie de unu la unu cu Multescu. Portarul gazdelor a ramas fara replica cinci minute mai târziu la „capul” lui Srhoj, dar bara a salvat mingea care se îndrepta spre gol.

Însa moldovenii s-au ambitionat, iar în fatidicul minut 13, Cristocea a întors cutitul în spatele timisorenilor. Badescu a centrat, iar fostul stelist a marcat cu poarta goala, pentru 1-0. A urmat un asalt asupra buturilor aparate de Pantilimon, tânarul portar de pe Bega iesind în evidenta la doua faze extrem de grele, plecate din ghetele lui Doicaru si Omoduemuke.

Partea a doua a adus mai multa determinare pentru Ceahlaul, care a reusit sa dubleze avantajul în minutul 58. Rusmir a avut un moment de inspiratie în fata lui Pantilimon, pe care l-a lobat exemplar, fara drept de apel. Însa timisorenii nu au capitulat si au raspuns cu un gol de aceeasi maniera, autorul fiind Martinez, iar reusita sa având loc cu un sfert de ora înainte de final.

Chiar daca au fortat cel de-al doilea gol egalizator, elevii lui Dusan Uhrin au încheiat partida cu coada între picioare, întorcându-se la Timisoara fara niciun punct. Ceahlaul spera acum la o minune în ultima etapa, iar în cazul în care vor reusi sa îsi adjudece partida de la Craiova, si Gloria Buzau sa nu câstige pe Ghencea, vor evita sa joace la matineu în sezonul urmator.

Ceahlaul: Savu – Vitelaru, Forminte, Cebotaru – Cristocea, Bugaev, Rusmir, Omoduemuke, Croitoru – Cernoch. Antrenor: Viorel Hizo.

Poli Timisoara: Pantilimon – Stancu, Luchin, Brezinski, Milhazes – Badoi, Srhoj, T. Balan, Martinez – Bucur, Rusic. Antrenor: Dusan Uhrin Jr. 

Pandurii Tg. Jiu – Dacia Mioveni  1 – 0

Elevii lui Eugen Neagoe au reusit victoria în penultima etapa a Ligii I, în fata unei Dacii care a refuzat sa porneasca timp de 90 de minute. Pandurii Târgu Jiu a rezolvat problema celor trei puncte în prima repriza, iar esecul suferit de Sorin Cârtu i-a garantat biletul catre esalonul secund.

Dupa un start ezitant de ambele parti, gazdele au încercat poarta adversa prin Vasilache si Alexandru Piturca. Dupa o ratare în dreptul ambilor fotbalisti, cei doi au colaborat cu succes la golul din minutul 21. Mijlocasul a centrat perfect pentru colegul sau din atac, iar fiul selectionerului României a marcat cu un sut din cadere, pentru 1-0.

Imediat cu venirea golului, apatia si neputinta s-au instalat total în tabara oaspetilor. Nici în partea a doua jocul nu a fost unul spectaculos, Robert Neagoe irosind posibilitatea majorarii scorului în minutul 60. Dacia avea ocazia unui egal târziu, însa Ionut Savu a ratat singur cu portarul Mingote, stabilind deznodamântul partidei: 1-0 pentru gazde si Liga a II-a pentru oaspeti…

Pandurii: Mingote – Popete, Rus, Chibulcutean, Cardoso – Vasilache, Stânga, Orac, Iordache (Popescu, 82) – Al. Piturca (Arrieta, 85), Stromajer (Pacurar, 50). Antrenor: Eugen Neagoe.

Dacia: Stanca – Ghindeanu, Daouda, I. Voicu, Scarlatache (Vrajitoarea 80) – C. Bratu, Olteanu, Murgan, R. Neagoe – Pol (Chihaia, 42), Savu (Ionescu, 39). Antrenor: Sorin Cârtu.


Intră acum și în grupul de