Spitalul privat Bethesda arunca cu acuzatii spre Spitalul Judetean


Intră acum și în grupul de

Managerul Policlinicii si Spitalului Bethesda Suceava, dr. Stefan Puscasu, acuza public conducerea spitalului Judetean Suceava ca a aranjat licitatia  pentru prestari servicii de investigatii la Computer Tomograf (CT), în favoarea firmei Explora, declarata câstigatoare. Dr. Puscasu a precizat ca, neavând contracandidat, firma câstigatoare va percepe un pret maximal, acest lucru fiind în defavoarea spitalului, care nu va putea sa aiba servicii de calitate la preturi mici. “Cine îsi asuma aceste cheltuieli a banului public si în interesul cui?”,  întreaba dr. Puscasu, care a precizat ca, împreuna cu firma cu care este asociat la CT, Prima Medical, va  sesiza în scris ministerul de resort despre modul în care a fost organizata licitatia.   

Managerul Bethesdei a precizat ca a fost invitat de catre conducerea spitalului la negocierile din 30 aprilie, dar ca cerintele  din caietul de sarcini erau “restrictive”: se cerea ofertantilor sa aiba CT cu cel putin 6 slide-uri (imagini), certificat de control al calitatii ISO 9001/2001 si sa asigure personal calificat în program non-stop, lucruri despre care se stia ca Bethesda nu le îndeplineste în totalitate.  Dr. Puscasu spune ca era cunoscut faptul  ca CT-ul de la Bethesda are doar 4 slide-uri, diferenta fiind “nesemnificativa”. Cât despre certificat, dr. Puscasu afirma ca nu crede ca firma Explora, care functioneaza cu punct de lucru la Scheia de putina vreme,  are acest certificat. “Eu ma îndoiesc ca ei au certificat ISO pentru punctul de lucru, fiindca dureaza mult o astfel de certificare. Aceasta cerinta este introdusa gratuit si abuziv. Mi se pare deplasata, pentru ca CT-ul nostru e autorizat de ASP, CNCAN, pentru el avem relatii contractuale cu CAS si n-a fost nicio problema din punct de vedere al calitatii serviciilor. Eu sunt convins ca punctul de lucru de la Suceava nu are certificat ISO”. Dr. Puscasu a explicat ca a început demersurile pentru certificare, dar dureaza mai mult, pentru ca vrea sa o faca pentru toata aparatura de la Policlinica, inclusiv pentru aparatele care au sosit foarte recent.  

Ca urmare, dupa ce a pierdut licitatia, dr. Puscasu a facut contestatie, raspunsul primit considerându-l “hilar”. În rezolutia purtând semnatura comisiei de solutionare a contestatiei si a managerului Doina Elena Ganea se anunta ca este nejustificata contestatia si ca nu se va suspenda procedura pentru atribuirea contractului de achizitie publica. Managerul Bethesdei a atras atentia ca din comisia respectiva a facut parte dr. Liviu Chebac,  care lucreaza în timpul liber chiar la Explora, în licitatie fiind implicata si dr. Cristina Morariu, care lucreaza la fel, la Explora, ambii fiind angajati ai spitalului sucevean.

Managerul general al spitalului judetean,  dr. Doina Elena Ganea, a declarat ca acuzatiile sunt nejustificate si promite dezvaluiri care nu îl vor avantaja pe dr. Puscasu. „Nu ma impresioneaza deloc acuzatiile lui si nici nu ma simt vinovata cu ceva. Problema este ca spitalul nu are nici la aceasta ora platou de imagistica si nu va avea pentru multa vreme, deoarece Bethesda a trebuit sa-l aiba prima. N-am niciun amestec în toata chestiunea asta, atât ca am avizat actele care s-au întocmit legal. Dr. Puscasu sa nu ma provoace, pentru ca eu nu am angajamente politice, doar profesionale, fata de pacient, si nu ma feresc sa spun lucrurilor pe nume”, a punctat dr. Doina Elena Ganea. Reamintim ca pâna sa primeasca tomograful promis de minister în acest an, care va mai întârzia câteva luni, spitalul a avut contract pentru servicii de investigatii la CT-ul firmei Explora din Iasi, care si-a înfiintat acum o luna punct de lucru la Scheia.


Intră acum și în grupul de