În doar câteva ore, polițiștii suceveni au aplicat amenzi de peste 55.000 lei șoferilor vitezomani. La Valea Putnei, doi tineri au fost depistați conducând cu peste 100 km/h în localitate


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au aplicat zeci de amenzi în valoare de peste 55.000 lei, în cadrul unei ample acțiuni pe DN 17 pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere pe fondul vitezei excesive. La Valea Putnei, polițiștii rutieri au surprins în trafic doi tineri care conduceau cu peste 100 km/h în localitate.

Potrivit Poliției Județene Suceava, viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, soldate cu persoane decedate şi rănite grav.

Astfel, pentru identificarea şoferilor care încalcă legislaţia rutieră polițiștii suceveni au organizat, miercuri, timp de opt ore, pe DN17, pe segmentul de drum Suceava-limita cu judeţul Bistriţa, o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză la care au participat şi efective de poliţie din cadrul I.P.J. Bistriţa Năsăud.

„În cadrul acţiunii au fost aplicate 143 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 55.645 lei. Cele mai multe sancţiuni – 90, au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză. Poliţiştii au suspendat 10 permise de conducere, din care 8 pentru depăşirea regimului legal de viteză şi 2 pentru depăşiri neregulamentare”, arată sursa citată.

Totodată, polițiștii au menționat că pentru neregulile tehnice constatate au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Printre șoferii care au fost depistați circulând cu viteză excesivă s-au aflat și doi bărbați, unul de 30 ani, din Pojorâta și un altul de 29 ani, din Suceava, care au „zburat” cu peste peste 100 km/h în localitatea Valea Putnei.

Conform Poliției Suceava, bărbatul de 30 de ani a fost depistat conducând cu 101 km/h, în timp ce tânărul de 29 ani a fost surprins de radar circulând cu viteza de 103 km/h.

Tot cu viteza de 103 km/h a fost identificat și un alt șofer, în vârstă de 63ani, din Vatra Dornei, în localitatea Pojorâta.

„Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă generează accidente cu urmări din cele mai grave!”, au mai transmis reprezentanții IPJ Suceava. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de