Vast Resources a început testarea producției de aur și argint de la mina suceveană din Mănăila. Se estimează o producție lunară de 30 de tone


Intră acum și în grupul de

Firma britanică Vast Resources a început primele teste în ceea ce privește procesarea de metale prețioase, aur și argint, la mina din Mănăila. Compania preconizează că va putea să extragă lunar aproximativ 30 de tone concentrat de aur și argint începând cu luna mai 2017. Astfel, britanicii adaugă un nou tip de concentrat procesat la mina suceveană, ajungând la un total de trei produse, respectiv cupru, zinc, aur și argint, se arată într-un comunicat al companiei.

„Modalitatea de procesare a noului tip de concentrat este prietenoasă cu mediul înconjurător, având în vedere că ea nu presupune folosirea unei substanțe chimice. Metalele prețioase „native” sunt prezente în reziduurile rezultate în urma procesului de prelucrare a minereului extras și sunt separate de restul materialelor printr-un proces ce implică zdrobirea și centrifugarea”, se menționează în comunicat.

Producția de concentrat de aur și argint reprezintă un pas important în evoluția minei din Mănăila, fiind cel de al doilea tip de concentrat pentru care compania a găsit soluții de procesare, în ultimul an.

„La mina din Mănăila am avut anul trecut experți care au găsit soluțiile necesare pentru separarea concentratului de zinc și cupru, dar au văzut și potențialul de separare a celui de aur și argint. Astfel, vom putea avea din acest an o producție importantă de concentrat de aur și argint în fiecare lună,” a declarat Andrew Prelea, Director Executiv și Președinte Vast Resources România.

Photo By ZiaVey Photography (www.ziavey.ro)

Pe lângă procesarea noului tip de concentrat, compania are așteptări mari și în ceea ce privește cantitățile de concentrat de cupru și zinc extrase lunar, pentru care se preconizează creșteri importante.

Compania Vast Resources a fost fondată la sfârșitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe și Africa de Sud. În completarea activității din Africa, în mai 2013, Vast Resources și-a îndreptat atenția către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.

Compania utilizează cea mai nouă tehnologie de explorare, cum ar fi software-ul de gestionare a datelor spațiale, vizualizare 3D, noile tehnici de modelare geofizice, geochimie și elemente de managementul riscului, care au scopul de a susține proiectele în procesul de dezvoltare pe termen lung. Astfel, Vast Resources a făcut cu ușurință tranziția de la o simplă companie de explorare la o companie minieră, cu un portofoliu de active de înaltă calitate.


Intră acum și în grupul de