Ţigări de contrabandă în valoare de peste 50 000 de lei, descoperite de poliţiştii de frontieră într-un autoturism abandonat în curtea unei gospodării din Brodina


Intră acum și în grupul de

Ţigări de contrabandă în valoare de peste 50 000 de lei au fost descoperite, marţi, de poliţiştii de frontieră de la SPF Brodina într-un autoturism al cărui şofer a refuzat să oprească fiind urmărit aproximativ 10 kilometri, după care a abandonat maşina în curtea unei gospodării din localitate.

 

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, a precizat, joi, într-un comunicat de presă, că polițiștii de frontieră din cadrul SPF Brodina au depistat, marţi,  în jurul orei 03.00, în trafic, pe D.J. 176 A , în zona Valea Brodinei, un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero, fără plăcuțe de înmatriculare, despre care existau date că transportă țigări de contrabandă.

Poroch Seriţan a spus că şoferul autoturismului a refuzat să oprească la semnalele regulamentare efectuate de către polițiștii de frontieră, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea mașinii, folosindu-se semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotare. El a mai spus că bărbatul și-a continuat deplasarea în mare viteză, iar după o urmărire de aproximativ 10 km, acesta a abandonat autoturismul în spatele unei anexe dintr-o gospodărie din satul  Brodina.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava a menţionat că maşina abandonată a fost dusă la sediul poliției de frontieră, iar în urma controlului amănunțit au fost descoperite 4.700 pachete țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

“Țigările, în valoare de 51.700 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren  în valoare de aproximativ 10.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava până la finalizarea cercetărilor”, a spus Poroch Seriţan.

El a precizat că polițiștii de frontieră efectuează, în continuare, cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de