Șefi de instituții sucevene refuză să răspundă solicitărilor Prefecturii Suceava. Mirela Adomnicăi: Implementarea Programului de guvernare e obligatoriu pentru toți


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, și-a exprimat, joi, nemulțumirea că unii șefi de instituții din județul Suceava nu răspund solicitărilor Prefecturii Suceava.

„Aș dori, să clarific o situație cu care ne confruntăm, respectiv aceea referitoare la unele instituții care la solicitările noastre ne înaintează răspunsuri, informându-ne că nu pot furniza date, întrucât, nu sunt servicii publice deconcentrate, nu au personalitate juridică, și că sunt structuri subordonate regional sau național”, a spus Adomnicăi în cadrul Colegiului Prefectural Suceava.

Ea a arătat că pentru realizarea la nivel județean a obiectivelor Programului de guvernare, este nevoie de implicarea tuturor instituțiilor publice, inclusiv a celor care fac parte din structuri teritoriale sau regionale, deoarece implementarea acestui document strategic național al Guvernului României o impune dincolo de formele organizatorice ale acestora.

„Datele solicitate ne sunt necesare pentru a cunoaște acțiunile cu impact pe care le desfășurați la nivelul județului în domeniul propriu de activitate”, a spus prefectul.

Adomnicăi a adăugat că în situațiile în care șefii instituțiilor sucevene se confruntă cu probleme în realizarea acțiunilor propuse, va trebui să informeze cu celeritate Prefectura, astfel încât, printr-o colaborare instituțională eficientă să se întreprindă demersurile legale în vederea îndeplinirii la termen a acestora.

„Planul anual de acţiuni pentru îndeplinirea obiectivelor derivate din Programul de Guvernare la nivelul judeţului Suceava este monitorizat trimestrial, motiv pentru care vă adresăm rugămintea încă o dată să vă implicaţi în continuare cu responsabilitate în segmentul specific activităţii instituţiei pe care o conduceţi, în vedere realizării acţiunilor pe care le-aţi propus pentru următoarea perioadă din acest an”, a spus Adomnicăi.(N.B.)


Intră acum și în grupul de